JSEM ZPÁTKY. Druhé kolo Masters bylo svědkem znovuzrození Tigera Woodse na greenech. Teď ještě musí Američan svou formu potvrdit ve víkendových kolech.

JSEM ZPÁTKY. Druhé kolo Masters bylo svědkem znovuzrození Tigera Woodse na greenech. Teď ještě musí Američan svou formu potvrdit ve víkendových kolech. | foto: AP

Woods na Masters neuvěřitelně povstal, Čejka hraje dál

  • 18
Tiger Woods měl ve druhém kole Masters špatný začátek, ale pak se vyšvihl k výbornému výkonu a se skóre -7 se dělí o třetí místo.Cutem prošel i Alex Čejka.

Woods začal sérií bogey - birdie - bogey, v tu chvíli klesl na průběžné skóre even par. Hranice, která na konci dne rozetla startovní pole na ty, kteří budou hrát o titul, a ty, kteří skončí, se ustálila na hodnotě +1 a tam i vydržela.

Sledovaný hráč se jí ale vzdálil sérií tří birdie mezi osmou a desátou jamkou a pak exceloval. Další čtyři birdie přidal od 13. do 18. jamky a krátce po odevzdání skórkarty řekl: "Tak dnes to bylo patování, jaké bych si představoval."

Skutečně, na greenech se v horkém a vlhkém dnu děly věci. Hodně záleželo na soustředění. "A taky jsem byl trpělivý," dodal Woods, jenž sám narychlo nedokázal najít moment, kdy se jeho hra tak najednou zlepšila.

Pětatřicetiletý Američan se díky kolu za 66 ran posunul na rozdíl tří úderů za vedoucího hráče, jímž je Rory McIlroy. Severoirovi je jednadvacet let, tedy tolik jako Woodsovi, když v Augustě poprvé vyhrál. "S takovým výkonem opravdu nemohu být nespokojen," zářil.

Kdo zářil ještě víc, byl Australan Jason Day. Ve třiadvaceti letech další, i když nečekaný zástupce nové generace, která se hlásí o slovo. Zahrál 64 ran, tedy o jednu ránu horší výsledek než je rekord hřiště. "Říkal jsem klukům, jdu na to jen proto, že chci, aby ti lidi křičeli moje jméno," vtipkoval Day.

Těmi "kluky" myslel právě McIlroye a dvaadvacetiletého Američana Rickieho Fowlera. Mladíci vytvořili společný a velice úspěšný flight, protože třetí jmenovaný je po polovině turnaje na děleném sedmém místě se skóre -5.

Obhájce titulu Phil Mickelson má bilanci -2 a stačí to na dělenou 20. pozici, jen o ránu horší a dělený třicátý je zatím Alex Čejka. Postupný cíl splnil. Německý profesionál českého původu se oproti čtvrtku zlepšil o ránu (kola 72, 71) a zamířil skrz cut do sobotního a nedělního kola.

To se nepodařilo světové jedničce Martinu Kaymerovi. Němec zahrál v pátek even par a šest čtvrtečních úderů v plusu jej na prvním majoru sezony potopilo už potřetí.

Masters - pořadí po 2. kole

Par 72: 1. McIlroy (S.Irs.) 134 (65+69) -10, 2. Day (Austr.) 136 (72+64) -8, 3. Woods (USA) 137 (71+66) a Čche Kjong-ču (Kor.) 137 (67+70) -7. Dále mj.: 20. Mickelson (USA) 142 (70+72) -2, 30. Čejka 143 (72+71) -1, 83. Kaymer (oba Něm.) 150 (78+72) +6.