BUBBLE GUM. Žvýkačky nejsou proti bontonu ani na Masters. Alex Čejka hledá uklidnění pro důležitý turnaj i tímto způsobem.

BUBBLE GUM. Žvýkačky nejsou proti bontonu ani na Masters. Alex Čejka hledá uklidnění pro důležitý turnaj i tímto způsobem. | foto: AP

Vztek se Čejkovi nevyplatil, jeho vinou golfista zranil sám sebe

  • 9
Dohady o tom, jaký byl důvod odstoupení Alexe Čejky z turnaje Zurich Classic, ukončili zpravodajové televizního kanálu Golf Channel. Nebyla to ani alergie, ani návrat jiných zdravotních potíží. Golfista zranil sám sebe.

Německý hráč českého původu nelibě nesl špatný vstup do turnaje zámořského okruhu v Louisianně. V prvním kole zahrál 74 ran (dvě nad par) a věděl, že ve druhém kole bude zachraňovat situaci, aby prošel cutem do finálové části. Ze vzteku praštil holí.

Udělal to tak nešťastně, že místo země trefil vlastní nohu. Úder byl tak silný, že hlava jeho wedge prošla koženou botou a poranila Čejkův palec.

Ačkoli na oficiálním hráčově webu stojí, že si obnovil staré zranění, reportér specializované golfové stanice Todd Lewis přinesl osobní svědectví o incidentu a zároveň prozradil, že mariánskolázeňskému rodákovi tekly v šatně slzy bolesti.

Čejka letos nezaznamenal žádný pronikavý výsledek, ale z předchozích jedenácti startů sedmkrát prošel cutem a jeho nejlepšími dosavadními výsledky jsou 13. a 21. místo. Na prémiích už si vydělal přes čtvrt milionu dolarů a solidní 83. pozici si drží ve FedEx Cupu. Pokud bude takto hrát dál, neměl by mít problém zajistit si herní kartu pro příští sezonu PGA Tour.

Z jednoho turnaje se už letos odhlásil, to však bylo kvůli alergii na některé druhy trávy, jíž Čejka trpí.