Tony Finau na US Open

Tony Finau na US Open | foto: AP

Americký tým pro Ryder Cup je sestavený. Doplnil ho nováček Finau

  • 3
Posledním členem amerického týmu pro prestižní Ryder Cup je Tony Finau. Osmadvacetiletý nováček soutěže se v této sezoně jedenáctkrát dostal na turnajích do elitní desítky, přičemž třikrát se mu to povedlo na majorech, a v pondělí po turnaji PGA Tour v Newtown Square mu kapitán Jim Furyk udělil zbývající divokou kartu.

Finau skončil v Newtown Square na děleném osmém místě. „Splnil řadu kritérií a bylo nemožné ho nenominovat,“ řekl Furyk.

Už předtím povolal do týmu vítěze 14 majorů Tigera Woodse a divokou kartu dostali i zkušený Phil Mickelson a světová sedmička Bryson DeChambeau.

Z žebříčku se do amerického výběru nominovali Dustin Johnson, letošní vítěz dvou majorů Brooks Koepka, dubnový král Masters Patrick Reed, Rickie Fowler, Webb Simpson, Jordan Spieth, Justin Thomas a Bubba Watson.

Do sestavy Evropy se na základě žebříčků dostali Angličané Justin Rose, Tyrrell Hatton a Tommy Fleetwood, Španěl Jon Rahm, Rory McIlroy ze Severního Irska, Švéd Alex Norén, Dán Thorbjörn Olesen a Ital Francesco Molinari. Divokou kartu mají Paul Casey, Sergio García, Ian Poulter a Henrik Stenson.

Ryder Cup se bude hrát od 28. do 30. září u Paříže a Američané budou proti evropskému týmu obhajovat předloňskou výhru.

,