Tiger Woods během turnaje Northern Trust v Bostonu

Tiger Woods během turnaje Northern Trust v Bostonu | foto: AP

Woods po nehodě konečně opustil nemocnici. Návrat ke golfu? Předčasné

  • 2
Před dvěma týdny po telefonu motivoval Brysona DeChambeaua k triumfu na turnaji Arnolda Palmera v Bay Hill, v neděli zase blahopřál kamarádovi Justinu Thomasovi k vítězství na prestižním podniku The Players. Ikonický Tiger Woods je v golfovém světě stále všudypřítomný a hojně zmiňovaný, ač se vzpamatovává z těžké autonehody.

A hvězdný Američan teď zahlásil pokrok v léčení, minimálně po psychické stránce se může cítit komfortněji. V úterý opustil nemocnici Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles a vrátil se domů na Floridu. Ve známém prostředí se bude dál sbírat z četných otevřených zlomeniny nohy, které utrpěl při ošklivém karambolu před více než třemi týdny.

Golfista to napsal v prohlášení na twitteru. „Budu se zotavovat doma a pracovat na tom, abych nabíral každým dnem více sil,“ uvedl opatrně Woods a poděkoval lékařům, kteří mu v posledních několik týdnech poskytovali péči.

Woods havaroval krátce 23. února po sedmé hodině ráno místního času mezi obcemi Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes na svažité a zatočené silnici.

Podle oficiálního vyjádření úřadu šerifa Los Angeles County se automobil přetočil přes střechu, do havárie nebylo zapleteno žádné další vozidlo a Woods byl ve svém autě sám.

Podle policisty, který k Woodsově nabouranému vozu přijel jako první, měl golfista „velké štěstí, že přežil“.

V golfovém světě se vzápětí strhla vlna solidarity a podpory, třeba na následném podniku Workday Championship ze série World Golf Championship nastoupila poslední den spousta hráčů černých kalhotách a červeném tričku, což jsou Woodsovy tradiční finálové barvy.

Návrat legendy pečlivě sleduje i komisionář PGA Tour Jay Monahan, který moc dobře ví, jak je Woodsova osobnost důležitá pro jeho sport i byznys. Už v minulosti předvedl pětačtyřicetiletý vítěz patnácti majorů několik zázračných návratů po operacích zad a dalších zdravotních problémech, nyní ale konkrétní informace o jeho aktuálním zdravotním stavu chybějí a úvahy o comebacku jsou předčasné. „Budeme ho podporovat, jak jen to bude možné,“ kývl Monahan při The Players.

,