Tiger Woods na turnaji v San Diegu.

Tiger Woods na turnaji v San Diegu. | foto: Reuters

Tiger Woods se vrátí ke golfu na vlastním turnaji na Bahamách

  • 4
Americký golfista Tiger Woods se na přelomu listopadu a prosince vrátí po dlouhé zdravotní pauze k turnajům. Bývalý první hráč světa naposledy hrál na začátku února, kdy kvůli bolestem zad odstoupil z turnaje v Dubaji a následně se podrobil už čtvrté operaci zad za poslední dva roky. Nyní se představí na podniku Hero World Challenge na Bahamách, který spolupořádá.

„Jsem šťastný, že se zase zapojím do soutěží,“ řekl jedenačtyřicetiletý Američan, jenž minulý týden u soudu dostal podmíněný trest za řízení pod vlivem návykových látek.

„Albany je perfektní místo a jsem nadšený, že si zahraju s tak mimořádnými hráči,“ dodal s odkazem na pozvané hvězdy. Účast potvrdili mimo jiné první hráč světa Dustin Johnson, další Američan Jordan Spieth, Australan Jason Day či Justin Rose z Anglie.

Vítěz 14 turnajů kategorie major, jenž se po dubnové operaci teprve v polovině října vrátil naplno k tréninku, se v Albany pokusil o restart kariéry i před rokem. Tehdy se po patnáctiměsíční pauze umístil v osmnáctičlenném startovním poli na 15. místě.

,