Kalifornská nemocnice Harbor-UCLA Medical Center v Torrance pečuje o zraněného...

Kalifornská nemocnice Harbor-UCLA Medical Center v Torrance pečuje o zraněného Tigera Woodse. | foto: Reuters

Woods byl převezen k léčení, šerif trestní stíhání nechystá

  • 2
Vyhlášený golfista Tiger Woods byl ve čtvrtek převezen z Harbor-UCLA Medical Centre do jiné nemocnice v Los Angeles, kde se bude zotavovat po náročné operaci holenní a lýtkové kosti pravé nohy. Woods utrpěl četné otevřené zlomeniny při úterní těžké autonehodě.

Pětačtyřicetiletý vítěz 15 majorů Woods havaroval mezi obcemi Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes na svažité a zatočené silnici, kde se jeho automobil přetočil na střechu. Podle předběžných závěrů policie jel Woods zvýšenou rychlostí a nebyly zjištěny stopy po brzdění.

Vůz skončil na boku mimo silnici s čelní stranou těžce poničenou a s vystřelenými airbagy. Záchranáři jej museli z vraku vystříhat. Podle šerifa okresu Los Angeles nebude Woods kvůli nehodě trestně stíhán.

Woodsovi, který se v poslední době zotavoval po páté operaci problematických zad, vyjádřili podporu například bývalí američtí prezidenti Barack Obama a Donald Trump, plavec Michael Phelps, basketbalista LeBron James, tenista Rafael Nadal či Woodsova bývalá přítelkyně a sjezdařka Lindsey Vonnová. 

,