Lukáš Tintěra

Lukáš Tintěra | foto: Martin Kabát

První kolo golfového turnaje ve Mstěticích vyhrál Tintěra

  • 0
Lukáš Tintěra vyhrál s náskokem tří úderů první kolo úvodního turnaje domácí profesionální golfové série Pilsner Urquell Czech PGA Tour ve Mstěticích u Prahy. Karlovarský golfista působící jako trenér na hřišti Albatross poblíž Rudné u Prahy obešel hřiště s parem 72 na 66 ran.

Tintěra zahrál šest birdie, v ostatních případech vyhověl paru a vede s výrazným náskokem před pěticí pronásledovatelů. Mezi hráči s 69 údery na kontě jsou Nizozemci Maurits Sven a Floris de Haas, český amatér Ondřej Lieser a domácí profesionálové Viktor Skalle a Petr Skopový.

Skalle byl přitom ještě po první devítce nad normou hřiště, ale na té druhé získal čtyři birdie a zařadil se mezi nejlepší. De Haas se zase mohl pochlubit eaglem.

Italský veterán a hvězda turnaje Costantino Rocca zahrál 73 úderů a figuruje na průběžném 15. místě. "Povedlo se mi několik dobrých ran a jsem v podstatě spokojený. Moc se mi ale nepovedla jamka číslo jedenáct, kde jsem zahrál double bogey. I tak to bylo ale velice příjemné kolo. Hrál jsem se dvěma mladými českými golfisty. Oba jsou talentovaní, potřebují akorát ještě posbírat zkušenosti týkající se strategie," řekl na adresu Marka Nového a Filipa Mrůzka.

Turnaj bude zakončen pondělním druhým kolem.

,