Malé večerní šaty na golfovou party.

Malé večerní šaty na golfovou party. | foto: Versace

Pozor na silvestrovský šatník! Fuksiová je pasé i v golfové klubovně

  • 2
Tradice, že golfisté tráví poslední den v roce ve svých klubech, se stále více stává společenskou záležitostí. K oslavě Nového roku a plánování další sezony se spoluhráči v některých klubech scházejí na raut a celovečerní oslavu, jinde jen tak u skleničky. Je to příležitost vyměnit sportovní oblečení za společenské.

Magazín golf.idnes.cz přináší ženám, které neopustí golfové prostředí ani na přelomu roku, několik typů na "malé večerní".

Minulý rok vládly v malých společenských šatech bohatě nařasené sukně a intenzivní barvy se vzory. Rok 2010 vsází na luxusní minimalismus. Dává přednost velmi kvalitním materiálům jako jsou satén, hedvábí, samet, šifón a krajka. Zároveň klade důraz na výborně propracované střihy.

Malé večerní šaty na golfovou party.

Úzké siluety a zdůrazněný štíhlý pas, prvky antiky, pouzdrový střih, zdobení šperky na šatech, kamínky, štrasem nebo kombinací a aplikací dvou různých materiálů. To jsou hlavní charakteristické znaky pro nadcházející sezonu malých společenských šatů.

V barvách vede zlatá, a to ve všech podtónech. Následují stříbrná s barevnými odlesky, karamelová, béžová s odstíny koňakové, medová. Pasé již je fialová a fuksiová z minulé sezony. Snad jen tu a tam se mihnou jako sbohem odcházející sezoně.

Do společenské módy se vrací i růžová. Nikoli přeslazená, tentokrát s poloodstínem červené vytvářející tlumený odstín.

Malé večerní šaty na golfovou party.

K šatům se nosí páskové střevíčky na vysokém štíhlém podpatku. Velké množství úzkých pásků přes prsty i nárt, to je jeden ze znaků společenských bot pro příští rok. Pásky jsou zdobené kovovými zlatými a stříbrnými ozdobnými hřeby. A samozřejmě stále vyšší podpatky, často zdobené kamínky nebo kovovými proužky, které ještě podtrhující jejich vysoký a štíhlý tvar.

Kabelky, klasická společenská psaníčka, jsou v barvě šatů, pokud jsou ze stejného materiálu jako šaty, nebo v barvě bot.