Tiger Woods na turnaji Genesis Open v kalifornském Pacific Palisades.

Tiger Woods na turnaji Genesis Open v kalifornském Pacific Palisades. | foto: AP

Americký golfista Woods neprošel v Pacific Palisades cutem

  • 0
Při druhém letošním startu na okruhu PGA neprošel bývalý nejlepší golfista světa Američan Tiger Woods cutem. Na turnaji Genesis Open v kalifornském Pacific Palisades zahrál ve druhém kole osmkrát bogey a s celkovým výsledkem šest ran nad par skončil mezi poraženými. Od cutu ho dělily čtyři údery.

Dvaačtyřicetiletý vítěz 14 turnajů kategorie major zahrál o jednu ránu hůře než při své premiéře na PGA Tour, kterou absolvoval právě na této soutěži v 16 letech. Cutem Woods neprošel teprve posedmnácté při 316. startu na elitním americkém okruhu.

Před necelým měsícem se Woods vrátil ke golfu po roční pauze, během které se zotavoval po už čtvrté operaci zad. Na konci ledna obsadil na turnaji v La Jolle u San Diega 23. místo. Navzdory nepovedenému vystoupení v Pacific Palisades, kde se představil po 12 letech, se chystá hrát příští týden Honda Classic na Floridě. „Potřebuji odehrát nějaké turnaje,“ uvedl.

O vedení na Genesis Open, který pořádá Woodsova nadace, se dělí Brit Graeme McDowell a Američan Patrick Cantlay. Druhé kolo nestihlo v pátek pár golfistů dokončit kvůli tmě.

,