John Daly se o zrádnosti Old Course v St. Andrews přesvědčil dostatečně.

John Daly se o zrádnosti Old Course v St. Andrews přesvědčil dostatečně. | foto: AP

Kolorit The Open: míč v hotelovém pokoji, Jiménezův „buzar“

  • 0
St. Andrews (Od spolupracovníka iDNES.cz) - Ve čtyři hodiny ráno zvonil budík nejméně třiceti hráčům, kteří byli nuceni dokončit páteční kolo The Open Championship až v sobotu. Ne všem se z postele chtělo, protože jejich šance na postup do dalších kol byla již jen teoretická.

Jedním z těch, kdo měl stále ještě dveře do horních pozic výsledkové listiny otevřené, byl Steven Tiley. Opouštěl Old Course v pátek večer s výsledkem mínus šest. Předpokládalo se, že sobotní ráno nebude tak větrné...

"Právě jsem zažil osm jamek hrůzy," odpovídal s hořkostí sedmadvacetiletý Angličan po dokončení druhého kola. Ze slibného výsledku se totiž dostal až na +1 a o jedinou ránu prošel cutem. A po velmi krátkém oddechu znovu vyrazil na hřiště do třetího kola.

Cut se nakonec zastavil na výsledku +2. Podepsala se na tom především jamka číslo sedmnáct, na které řada ranních flightů naprosto vyhořela. Bradely Dredge, Hirojuki Fudžita a Marcel Siem tady zahráli triple bogey a spadli na +3.

Stejný výsledek na Road Hole zahrál i japonský hráč Kacumasa Mijamoto. Po jeho drivu skončil míč v některém z pokojů v Old Course hotelu a tím zhasla i šance na další pokračování v turnaji.

Sedmnáctka dala hráčům zabrat i ve třetím kole. Ovšem jeden z nejkrásnějších záchranných úderů tady předvedl Miguel Ángel Jiménez. Jeho míč totiž skončil až u kamenné zídky, která ohraničuje hřiště.

S kreativitou sobě vlastní se španělský hráč rozhodl zahrát míč proti zdi a krásným odrazem ho obloučkem poslal na green. Jeho "buzar" byl úderem dne, o kterém si na sedmnáctce diváci ještě dlouho poté povídali.