Klára Spilková

Klára Spilková | foto: Profimedia.cz

Spilková se v Austrálii propadla na dělené dvacáté místo

  • 1
Golfistka Klára Spilková v pátek na turnaji Vic Open okruhu LPGA v Austrálii nenavázala na povedený výkon z úvodního dne a po druhém kole hraném na náročnějším hřišti se propadla ze šestého na dělené 20. místo. I tak ale s přehledem prošla cutem, její ztráta na vedoucí Švédku Madelene Sagströmovou narostla na šest ran.

Oproti čtvrtku, kdy se hrálo na lehčím hřišti Creek, si česká reprezentantka pohoršila o čtyři rány. Kolo na Beach Course obešla s bilancí -1 na 71 úderů. Ještě hůř dopadla legendární Angličanka Laura Daviesová, s níž se pětadvacetiletá Spilková po prvním kole dělila o šesté místo. Vítězka 87 profesionálních turnajů dnes zapsala 77 ran a neprošla do víkendových bojů.

Na turnaji, který je společnou akcí LPGA a mužské European Tour a hraje se na dvou hřištích, nyní po třetím kole přijde druhý cut. Finále si v neděli zahraje 35 nejlepších žen a stejný počet mužů. Obě víkendová kola se budou hrát na Beach Course.

Sagströmová, která v lednu vyhrála turnaj v Boca Raton, vede o jednu ránu před Američankou Ally McDonaldovou. V soutěži mužů se dostal do čela Francouz Robin Sciot-Siegrist.

,
Témata: Klára Spilková