Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu.

Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu. | foto: LET/Tristan Jones

Golfistku Spilkovou čekají po koronaviru čtyři turnaje v řadě

  • 0
Po téměř půlroční přestávce zaviněné koronavirem se znovu rozběhne ženský golfový okruh LPGA. Mezi 144 hráčkami na novém tříkolovém turnaji Drive on Championship se od pátku v Toledu v Ohiu objeví i jediná česká hráčka ve vrcholné světové sérii Klára Spilková.

„Těším se na nový začátek sezony,“ uvedla v tiskové zprávě Spilková, která hned při prvním letošním startu skončila v lednu osmá na Gainbridge v Boca Raton a zaznamenala nejlepší český výsledek na LPGA.

LPGA bylo přerušeno od půlky února a nyní čeká golfistky jeden turnaj za druhým. Pětadvacetiletá Spilková by měla další týden ještě v USA hrát Marathon Classic a pak budou v rámci okruhu následovat dva starty ve Skotsku - Ladies Scottish Open a major Women’s Open od 20. do 23. srpna.

Poté si Spilková dá herní přestávku. Tuzemské Tipsport Czech Ladies Open v rámci evropské Ladies European Tour od 28. do 30. srpna v Berouně proto neplánuje. „Budu mít za sebou náročný program a další porce turnajů mě teprve bude čekat. Nejspíš si dám volno a zůstanu ve Skotsku,“ uvedla členka Czech Golf Teamu.

Po přesunu z Česka za Atlantik se aklimatizovala v karanténě na Floridě. V Sarasotě podstoupila test na covid-19. „Do dvou dnů přišel negativní výsledek. Další test absolvuji v Ohiu,“ řekla Spilková, která jako většina hráček bude bydlet ve stejném hotelu při obou amerických turnajích, s doporučeními k opatrnosti a setrvání ve vymezeném okruhu kolem LPGA. Pomáhat jí bude stálý caddie William St Onge.

Na zdravotnická opatření si už stačila zvyknout. „Na Floridě jsem zažila odpovědnější přístup než na začátku pandemie, kdy nikdo nic pořádně nevěděl a všude byla panika. Ve vnitřních prostorech se nosí roušky, všude se praktikují adekvátní rozestupy. Když jsem šla do restaurace, sedla jsem si venku. Všechno se dezinfikuje mnohem pečlivěji než u nás. O mnoho klidnější je létání. Letiště jsou prázdná, nikde žádné fronty, vše jde rychle,“ popsala situaci hráčka globálního týmu KPMG.

Na Floridě během karantény normálně žila a věnovala se tréninku na cvičných plochách i při herních situacích. Přemýšlela o „zahřívacím“ startu na nějaké menší tour, ale buď byly přihlášky už uzavřené, nebo se hrálo daleko od Sarasoty.

V Toledu se sejde silná konkurence, kterou vede světová dvojka Nelly Kordová z USA. Nechybí její sestra Jessica či Lexi Thompsonová.

,