Klára Spilková - ilustrační foto

Klára Spilková - ilustrační foto | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Spilková při chuti, australskou misi zahájila v elitní desítce

  • 0
Klára Spilková pokračuje na okruhu LPGA v rozletu, česká golfistka figuruje po prvním kole turnaje Vic Open v Austrálii na děleném šestém místě. Na úvod soutěže zahrála v Barwon Heads šest ran pod par a ztrácí dva údery na vedoucí dvojici.

Pětadvacetiletá Spilková navazuje na úspěšný vstup do sezony. V lednu skončila v americkém Boca Raton na děleném osmém místě a jako první česká golfistka se na prestižním zámořském okruhu dostala do elitní desítky.

Životní výsledek pro Spilkovou. V Boca Raton udržela osmé místo

Turnaj Vic Open je společnou akcí LPGA a mužské European Tour a hraje se na dvou hřištích. Spilková absolvovala první den lehčí Creek, nechybovala a na šesti jamkách zapsala birdie.

Na šestém místě je i s legendární Angličankou Laurou Daviesovou, vítězkou 87 profesionálních turnajů, která se vrací po půlroční pauze.

Před rokem Spilková v Barwon Heads neprošla cutem, ale letos turnaj rozehrála výborně. Druhý den bude hrát hřiště Beach a poté golfistky do 60. místa postoupí do víkendových kol. Po třetím kole přijde druhý cut a finále turnaje si zahraje 35 nejlepších žen a stejný počet mužů.

V čele jsou vítězka z Boca Raton Švédka Madelene Sagströmová a Korejka Kang He-či. Obě zahrály 65 ran. Turnaj European Tour nejlépe zahájil Španěl Alejandro Caňizares, který potřeboval na hřiště Creek 63 ran (-9).

,