Brendt Snedeker

Brendt Snedeker | foto: Reuters

Před finišem golfového turnaje v Atlantě vedou Snedeker a Rose

  • 5
Před závěrečným hracím dnem finálového turnaje FedEx Cupu se o vedení dělí americký golfista Brendt Snedeker a Angličan Justin Rose. Po třech kolech mají na kontě 202 úderů a dvě rány k dobru oproti třetímu Ryanu Mooreovi z USA.

O další ránu zpět jsou světová jednička Rory McIlroy ze Severního Irska s Američany Jimem Furykem, kterému po druhém kole a až do 17. jamky třetího dne patřila pozice lídra, a Bubbou Watsonem. Na dělené sedmé místo se posunul jejich krajan Tiger Woods s mankem čtyři údery na první místo.

Snedeker se do čela pořadí vyhoupl díky nejlepšímu výsledku třetího dne (64) a vypracoval si skvělou výchozí pozici ve hře o prémii ve výši deset milionů dolarů pro vítěze celoroční soutěže FedEx Cupu. Zajistí mu ho bez ohledu na výsledky soupeřů vítězství v Atlantě, totéž ale platí i o McIlroyovi a Woodsovi. Ten po nepovedeném druhém kole ukázal bojovného ducha a výkonem 67 ran se vrátil do elitní desítky a na dohled lídrům.

"Jsem jen o čtyři rány pozadu a v posledním kole mám dobré šance na vítězství," prohlásil sebevědomě bývalý první hráč světového žebříčku. "Tohle bude jedna z nejnapínavějších nedělí tohoto roku. Je tu pořád pár chlapíků, kteří mohou vyhrát turnaj i celkově FedEx Cup. Jsem rád, že jsem mezi nimi. Tři rány pozadu, to bude vzrůšo," řekl McIlroy.

Vedení v PGA Tour Championship dlouho držel Furyk, ale na předposlední jamce se o něj připravil zahráním triple bogey. Poslal totiž úvodní odpal do vody a na zvládnutí čtyřparu nakonec potřeboval sedm ran.

Golfový turnaj PGA Tour Championship v Atlantě

finále play off FedExCupu (dotace 8 milionů dolarů, par 70)

Po 3. kole: 1. Snedeker (USA) 202 (68+70+64) a Rose (Angl.) 202 (66+68+68), 3. Moore (USA) 204 (69+70+65), 4. McIlroy (Sev. Ir.) 205 (69+68+68), Furyk 205 (69+64+72) a Watson (oba USA) 205 (69+66+70).

,