Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu.

Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu. | foto: LET/Tristan Jones

Spilkové zůstává v Maroku šance na obhajobu, před finále je třetí

  • 0
Golfistka Klára Spilková může útočit na obhajobu titulu na turnaji Ladies European Tour v Rabatu. Češka je po třetím kole s třemi ranami pod par třetí a do finále půjde se ztrátou dvou úderů na vedoucí dvojici Lynn Carlssonová ze Švédska a Sarah Kempová z Austrálie.

„První dva dny jsem byla pěkně nervózní, ale snažím se být trpělivá a čekám, až mi spadne birdie. Dnes už jsem se cítila moc fajn a hrálo se mi hezky. Trefila jsem hodně fairwayí, což je tady výhoda,“ vzkázala Spilková z Maroka. „Na finále se těším. Teď si jdu dát lehký trénink, pak si dojdu na večeři a přečtu si knížku.“

Třetí den turnaje zahrála třiadvacetiletá česká golfistka tři birdie, dvě na čtyřparech a jedno na pětiparu. Chybovala pouze jednou, bogey zapsala na čtyřparové jamce číslo pět. Stejně jako v pátek potřebovala na osmnáct jamek 70 ran.

Loni šla členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu v Rabatu do finále z šesté příčky a na čelo ztrácela čtyři rány. V neděli ale zahrála šest birdie, Norku Suzann Pettersenovou porazila o ránu a slavila první titul v kariéře na LET.

V marocké metropoli se Spilkové daří. „Zpět na oblíbeném místě,“ psala už před turnajem, na kterém byla v roce 2013 osmá a o dva roky dříve sedmá.

Druhá česká golfistka v turnaji Šideri Váňová zahrála ve třetím kole +2, celkově si pohoršila na osm ran nad par a je na děleném 48. místě.

,