Henrik Stenson ve finálovém turnaji evropské PGA Tour. | foto: AP

Golfista Stenson po FedEx Cupu ovládl i finále evropské Tour

  • 0
Nikdo jiný před ním ještě takový kousek nedokázal. Švédský golfista Henrik Stenson vyhrál v jedné sezoně finálový turnaj americké i evropské PGA Tour. Po zářijovém triumfu v Atlantě, který mu přinesl i celkové vítězství v americkém seriálu FedEx Cup, opanoval sedmatřicetiletý třetí hráč světového žebříčku i turnaj v Dubaji, jímž vyvrcholila European Tour.

Stenson zvítězil ve Spojených arabských emirátech s náskokem šesti ran před Angličanem Ianem Poulterem. Turnaj zakončil stylově eaglem, na pětiparové jamce mu stačily k dosažení cíle jen tři údery.

"Byla to sezona snů. Nikdy jsem nehrál lépe," radoval se Stenson. Špičkové výkony z něj udělaly na obou okruzích lídra finančních žebříčků, na odměnách a bonusech v tomto roce vydělal dohromady 19 milionů dolarů. Jen v Dubaji mu přibylo za vítězství 1,33 milionu a další milion jako bonus za celkové prvenství.

V této sezoně vybojoval třetí turnajové prvenství, ta předchozí dvě byla v září na americkém okruhu v Nortonu a ve zmíněné Atlantě. Ve sbírce mu zatím chybí triumf na turnaji kategorie major, přičemž letos byl druhý na British Open a třetí na PGA Championship.

,
Témata: FedEx Cup, PGA tour