Australský golfista Jason Day se zlobí po nepovedeném úderu na Prezidentském...

Australský golfista Jason Day se zlobí po nepovedeném úderu na Prezidentském poháru. | foto: Reuters

Američtí golfisté po prvním dnu vedou Prezidentský pohár

  • 0
Poprvé se hraje golfový Prezidentský pohár v Asii, ale jinak začal podle obvyklého scénáře. Američané vedou v korejském Inčchonu po úvodním dnu nad výběrem zbytku světa bez Evropanů 4:1.

„Všichni hráli výborně, je to skvělý start. Jsem nadšený,“ řekl americký kapitán Jay Haas. Golfisté USA popáté za sebou vyhráli na Prezidentském poháru první den. „Doufám, že udržíme pedál na podlaze a pojedeme takhle dál,“ dodal Haas.

Američané útočí v 11. ročníku na deváté vítězství. „Ještě je ve hře pětadvacet bodů, nejsme poraženi,“ řekl kapitán mezinárodního týmu Nick Price.

Z pěti foursomů, jamkovce dvojic, při které se hráči v páru při ranách střídají, vyhráli z mezinárodního výběru jen Louis Oosthuizen s Brandenem Gracem. Matta Kuchara a Patricka Reeda ani jednou nepustili do vedení a duel skončil na šestnáctce.

V dalších třech soubojích Američané dominovali. Uspěli i první hráč světa Jordan Spieth s Dustinem Johnsonem. A to i přesto, že Johnson měl občas problémy při drivech, ale Marca Leishmana s Dannym Leem zdolali už po patnácté jamce.

Pouze souboj Phila Mickelsona v páru s vítězem British Open Zachem Johnsonem proti Jasonu Dayovi se Stevenem Bowditchem dospěl až na osmnáctou jamku. Dvojice USA ale nedovolila soupeřům srovnat a získala bod.