(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: LET/Tristan Jones

Golfistka Spilková neprošla v Austrálii druhým cutem a obsadila 42. místo

  • 2
Golfistka Klára Spilková obsadila při prvním letošním startu na Ladies European Tour 42. místo. V australském Barwon Heads ženy hrály společně turnaj s muži střídavě na dvou hřištích, třiadvacetiletá česká hráčka si ve třetím kole pohoršila a neprošla druhým cutem.

Spilková byla v pátek po polovině Oates Vic Open třicátá a zvládla první selekci. Třetí kolo jí však nevyšlo, zahrála čtyři rány nad par a s celkovým skóre +5 zůstala dva údery za postupem do nedělního finále. Druhým cutem prošlo 36 golfistek, v čele je se skóre -7 bývalá amatérská světová jednička Minjee Leeová z Austrálie.

„Ve třetím kole foukal silný vítr a hřiště bylo šílené tvrdé. Na greenech se míč nedal skoro zastavit. Na druhé devítce jsem udělala pár chyb při odpalech. Skončila jsem v bunkerech a už jsem se nezachránila,“ komentovala členka globálního týmu KPMG Spilková v tiskové zprávě svůj první turnaj po téměř dvou měsících.

Na turnaj se naladila vítězstvím svého týmu ve středečním Pro-Am. Hodně zkušeností jí přinesla jak náročná hřiště, tak proměnlivé a větrné počasí. „Jeden den bylo čtyřicet stupňů a druhý jenom sedmnáct. Jinak jsem ráda, že jsem zpátky ve hře,“ uvedla loni čtvrtá hráčka Order of Merit série LET.

Netradiční byl turnaj i spojením s muži. „Potkávaly jsme spoustu hráčů známých z European Tour. I tréninkové plochy byly společné,“ řekla Spilková, která v prvním kole hrála Creek a ve zbývajících dvou hřiště Beach.

Vítězka turnaje v Maroku Spilková odletí v neděli s caddiem Martinem Konečným na další turnaj do Canberry. Tam se začíná v pátek 9. února a hraje se na tři kola.

,