Ernie Els

Ernie Els | foto: AP

Big Easy na golfovém Czech Masters. Westwooda s Harringtonem doplní Els

  • 0
Hlavní hvězdou šestého ročníku D+D REAL Czech Masters bude jihoafrický golfista Ernie Els. Bývalá světová jednička se v Česku představí vůbec poprvé v kariéře. Turnaj se v Albatross Golf Resortu ve Vysokém Újezdu uskuteční od 15. do 18. srpna.

„Ernie má momentálně docela dobrou formu, prochází cuty a umisťuje se vysoko, z čehož mám radost. Na jeho účasti jsme pracovali několik let. Už nezbývá moc ikon současného světového golfu, které bychom do Česka mohli ještě přilákat,“ prozradil Petr Dědek, předseda představenstva promotérské společnosti Relmost.

Devětačtyřicetiletý Jihoafričan přezdívaný Big Easy vyhrál dvakrát The Open Championship i US Open, na svém kontě má 71 turnajových titulů ze světových sérií, z toho 19 na PGA Tour a 28 na European Tour.

Irský golfista Padraig Harrington.

Kromě Else jsou tvářemi turnaje také Padraig Harrington a Lee Westwood, oba zde startovali už v minulém roce. Představí se také dánský golfista Thomas Björn, který v září dovedl jako kapitán evropský výběr k výhře v Ryder Cupu.

Z tradičních zahraničních účastníků tentokrát chybí John Daly, jenž musí v daném termínu plnit smluvní povinnosti v New Yorku.

Výčet známých jmen ale ještě nemusí být konečný. „Potkali jsme se s Alexem Čejkou, českým rodákem reprezentujícím Německo, který je dlouhá léta hráčem PGA Tour. Pozvali jsme ho k nám a rádi bychom se dohodli na jeho první účasti,“ prohlásil Dědek.

Čechů by se turnaje měla zúčastnit minimálně desítka, pořadatelská země však už dva roky čeká na postup svého zástupce do víkendových kol.

„Je pravdou, že v začátku se nám tam dostávali, ale poslední v dvou ročnících se to nepovedlo žádnému. Pevně věřím, že budeme mít tentokrát komu v sobotu a neděli fandit,“ přeje si Dědek. Největšími domácími nadějemi jsou Filip Mrůzek a Stanislav Matuš.

Co se týče samotného hřiště, to se oproti poslednímu Czech Masters nezměnilo vůbec.

„To však neznamená, že bychom neinvestovali a nesnažili se areál vylepšit. Dramaticky jsme změnili tréninkovou plochu pro nácvik krátké hry. Také jsme zvýšili kapacitu retenčního jezera,“ vysvětluje Stanislav Lisner, generální manažer Albatross Golf Resortu.

Odměny zůstávají stejné, hráči si mezi sebe opět rozdělí milion eur. Před rokem se z celkového vítězství radoval italský golfista Andrea Pavan.