Český golfista Filip Mrůzek při exhibici na Vltavě.

Český golfista Filip Mrůzek při exhibici na Vltavě. | foto: Reuters

Desítka domácích golfistů má jistý start na Czech Masters

  • 0
Desítka českých golfistů má jistotu startu v pátém ročníku D+D Real Czech Masters elitní série European Tour. Volnou kartu promotéra turnaje, který se s dotací milion eur uskuteční na hřišti Albatross u Prahy příští týden od 23. do 26. srpna, dostalo osm domácích profesionálů a dva amatéři.

Ze zveřejněné startovní listiny vyplývá, že si turnaj zahrají profesionálové Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Ondřej Lieser, Jan Cafourek, Aleš Kořínek, Petr Dědek jun., Daniel Suchan a Petr Gál. Z amatérů dostanou šanci čerstvý šampion na rány Šimon Zach a také patnáctiletý Václav Tichý, o jehož nominaci informoval server golfextra.cz.

Loni se Czech Masters zúčastnilo patnáct českých hráčů a nikdo neprošel po dvou dnech cutem. Předloni se to z jedenácti Čechů povedlo Mrůzkovi.

Fanoušci se letos mohou těšit na dva majitele titulů kategorie major. V Česku bude hrát trojnásobný šampion turnajů velké čtyřky Pádraig Harrington z Irska a předloňský vítěz Masters Angličan Danny Willett. Znovu přijedou i někdejší světová jednička Angličan Lee Westwood a Belgičan Thomas Pieters, vítěz českého turnaje z roku 2015, který v neděli skončil na děleném šestém místě na majoru PGA Championship.