Filip Mrůzek

Filip Mrůzek | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Golfista Mrůzek skvěle rozehrál Czech Masters a útočí na cut

  • 4
Golfista Filip Mrůzek může jako druhý český hráč projít cutem na European Tour. Dnes zahrál výborně 1. kolo turnaje D+D REAL Czech Masters, na hřišti Albatross Golf Resort se dostal na skóre -3 a je na děleném 20. místě. V čele jsou díky 65 ranám (-7) Španěl Eduardo De la Riva a Ital Renato Paratore.

Z dalších domácích hráčů by mohli v pátek o postup do víkendových kol bojovat ještě Stanislav Matuš, Daniel Suchan a amatér Vítek Novák. Všichni tři jsou na skóre +1, dělí se o 97. místo a pokud se ve 2. kole zlepší, mají šanci postoupit.

Mrůzek hrál v prvním kole výborně. Na pětiparových jamkách (jedničce, desítce a dvanáctce) zapsal birdie a další přidal na čtyřparu patnáctky. Jedinou chybu v podobě bogey udělal na sedmnáctce. „Všechno bylo dobré. Dlouhá hra byla super, krátká také a padaly mi tam i paty,“ citoval spokojeného Mrůzka web golfchannel.cz.

Pokud nezkazí druhý den, po 21 letech by mohl český hráč projít na nejvyšší evropské sérii cutem. „Do druhého kola pod tlakem nepůjdu. Stále ztrácím na prvního čtyři rány, když to řeknu takto. Pokusím se zopakovat čtvrtek a zahrát co nejlepší výsledek. Snad to konečně vyjde,“ řekl Mrůzek.

Dosud prošel na European Tour z Čechů cutem jen Jiří Janda, který v roce 1994 skončil na Czech Open na hřišti v Mariánských Lázních. Janda hraje i nyní na Albatrossu a po 1. kole je s výsledkem +5 na děleném 144. místě.

Paratore a De la Riva šli po hřišti spolu a oba předvedli skvělé rány. Osmnáctiletý Ital nasázel sedm birdie a na šestnáctce málem trefil eso. Španěl roztleskal diváky na závěrečné osmnáctce eaglem. „To byl nádherný závěr,“ smál se De la Riva.

Hvězda turnaje Francouz Victor Dubuisson obešel hřiště v paru. Loňský vítěz Ryder Cupu zahrál tři birdie a měl stejný počet bogey. Figuruje na 77. místě.

European Tour D+D REAL Czech Masters 2015

Vysoký Újezd u Prahy (par 72, dotace milion eur)

Po 1. kole: 1. De la Riva (Šp.) a Paratore (It.) oba 65, 3. Hutsby, Fitzpatrick (oba Angl.), Edberg (Švéd.), Pieters (Belg.) všichni 66, ...20. Mrůzek 69, 97. am. Novák, Matuš, Suchan všichni 73, 117. Nový 74, 130. Kořínek, Rajmont, Suk všichni 75, 140. Gál 76, 144. Tintěra, Janda oba 77, 151 am. Pospíšil 79, 155. am. Dědek (všichni ČR) 80.