Luke Donald

Luke Donald | foto: AP

Exhibiční předehru golfového Masters vyhrál Angličan Donald

  • 6
Exhibiční turnaj, který tradičně předcházá startu golfového Masters, ovládl Angličan Luke Donald a výrazně si tak "zkomplikoval" šanci vítězství v hlavním turnaji. Nikdy v historii se totiž nestalo, že by obě soutěže v jednom týdnu vyhrál stejný hráč.

Donald obešel devítíjamkové minihřiště s parem 27 na 22 úderů a o dvě rány tak zaostal za jeho rekordem.

Par-3 contest v zákoutí plném magnólií byl znovu svědkem především úsměvných a často i dojemných setkání hráčů různých generací, které doprovázeli rodinní příslušníci nebo přátelé jako nosiči holí. A pokud už golfisté neměli šanci na vysoké umístění, také oni se dostali v závěru k puttu, případně odehrání celé jamky.

To se podařilo na devítce také vnukovi Jacka Nicklause, který tradičně obešel hřiště po boku svých vrstevníků Arnolda Palmera a Garyho Playera. O co více byl na jejich pohybu znát pokročilý věk, o to vehementněji se legendy světového golfu bavily vzájemným popichováním.

Dlouho si dobře vedl Zach Johnson, ale když přišel o možnost výhry, nechal odpálit také on svého caddyho, kterým byl známý tenista Andy Roddick. Jeho rána na devítce však skončila mimo green.

Přestože hlavní hlavní hvězdy včetně Tigera Woodse se většinou turnaji kvůli pověrčivosti vyhýbají, obhájce vítězství na Masters Phil Mickelson vyrazil statečně do boje a s 25 ranami skončil na děleném osmém místě. Hřiště si v poli poražených obešel také mariánskolázeňský rodák Alex Čejka.

,