Jihoafrický golfista Ernie Els odpaluje  na Vltavě v centru Prahy při exhibici...

Jihoafrický golfista Ernie Els odpaluje na Vltavě v centru Prahy při exhibici před nadcházejícím turnajem Czech Masters série European Tour. | foto: ČTK

Els hrál golfovou exhibici s půjčenou holí, vyhrál Pietersův tým

  • 0
Už tradiční exhibice na Vltavě na dohled od Karlova mostu obstarala upoutávku na letošní vrchol domácí golfové sezony. Jamku na pontonu zasahovaly největší hvězdy letošního D+D Real Czech Masters v čele s Jihoafričanem Erniem Elsem, ale výhru se svým týmem slavil Belgičan Thomas Pieters.

Vítěz čtyř majorů Els přiletěl do Česka v úterý dopoledne a na loď zamířil hned z tiskové konference. „Je to fajn akce s pohodovou atmosférou,“ pochvaloval si bývalý první golfista světa a na lodi Bohemian Rhapsody rozdával podpisy.

Slavný Big Easy v Česku. Golfové Czech Masters láká na světové hráče

Hole nechal na hotelu, proto si musel při exhibici jednu půjčit. Do ruky dostal „lob wedge 58“ českého profesionála Filipa Mrůzka, dvakrát trefil green a pro tým vybojoval deset z 23 bodů. „Už jsem podobné exhibice na vodě hrál v Německu i v Číně,“ řekl Els.

Mrůzek měl radost, že právě jeho hůl si Els půjčil a odehrál s ní pár úderů. „Teď to bude šťastná lobka,“ pronesl český hráč. Na palubě si nenechal ujít příležitost a s Elsem si udělal fotku. „On je osobnost, hvězda a hrající legenda.“

Hráči trefovali green o velikosti 72 metrů čtverečních na vzdálenost asi sedmnácti metrů. Vedle Else a Mrůzka se zúčastnili třeba i Angličan Lee Westwood, vítěz tří majorů Pádraig Harrington z Irska či další Čech Stanislav Matuš. Lidé mohli hvězdy zahlédnout ze břehu, z Karlova mostu a na vodě z mnoha šlapadel, lodí a lodiček.

Šestý ročník turnaje na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdě nedaleko Prahy začne ve čtvrtek. Na startu bude 156 hráčů a mezi nimi na pozvání třináct Čechů.

,