Ondřej Lieser kontroluje svůj odpal.

Ondřej Lieser kontroluje svůj odpal. | foto: Archiv Ondřeje Liesera

Lieser přišel o dubajskou odměnu. O turnaj European Tour ho připravil covid

  • 4
Triumfem na Challenge Tour zařídil historický úspěch českého golfu, jenže hned o první z bonusů Ondřej Lieser smolně přišel. Nemohl využít pozvánku na prestižní turnaj European Tour v Dubaji, protože měl v dějišti výtečně obsazeného podniku pozitivní test na covid-19. Česká golfová jednička je v karanténě a předčasně ukončila životní sezonu.

Turnaj začal ve středu ráno, ale Lieserovo jméno ze startovní listiny na poslední chvíli vypadlo. Ze stejného důvodu jako český profesionál chybějí i další dva golfisté - Francouz Romain Langasque a Angličan Tom Lewis.

„To, čeho se většina z nás na turnaji obává, mě potkalo. V Česku jsem byl v sobotu testován s negativním výsledkem, bohužel tady v Dubaji jsem byl testován pozitivně, proto nehraju. Cítím se dobře. Mám nařízenou povinnou čtrnáctidenní karanténu. Tím pro mě končí sezona,“ napsal Lieser na sociálních sítích.

Devětadvacetiletý golfista v listopadu jako první český golfista vyhrál v Cádizu turnaj Challenge Tour. Před deseti dny na Mallorce ovládl i finále druhé evropské série, kterou vyhrál i celkově a pro příští rok bude hrát European Tour.

,