Český golfista Vítek Novák na turnaji evropské Challenge Tour u Kunětické hory.

Český golfista Vítek Novák na turnaji evropské Challenge Tour u Kunětické hory. | foto: ČTK

Ne jeden, ne dva. V Česku budou tři turnaje golfové Challenge Tour

  • 0
Na českém území by se měly rekordně hrát tři turnaje druhého evropského golfového okruhu v jednom roce. Ve zveřejněném kalendáři Challenge Tour jsou zatím květnová, červnová i červencová akce bez místa konání, o nich se teprve jedná. Později se doplní také dotace.

První turnaj Challenge Tour, která loni kvůli koronaviru čítala jedenáct akcí a celkově ji vyhrál jako první Čech Ondřej Lieser, by se měl hrát 13. až 16. května. Další dva jsou v kalendáři naplánované od 3. do 6. června a 1. až 4. července.

„Termíny jsou zablokované, s hřišti jednáme a v dohledné době i s vzhledem k vývoji pandemie řekneme, kde se bude hrát a o jaké odměny,“ řekl za promotérskou společnost Relmost Pavel Poulíček. „Poprvé by měly být tři akce Challenge Tour na českém území, což dává větší šanci startovat pro české hráče.“

Předloni se turnaje Challenge Tour v Česku konaly v Praze na Zbraslavi a na Kaskádě u Kuřimi na Brněnsku. Předtím se několik let hrálo na Kunětické Hoře u Pardubic.

Jisté místo i dotaci má turnaj Czech Masters. Turnaj elitní European Tour se letos uskuteční od 19. do 22. srpna s celkovou dotací milion eur. V minulém roce se kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 Czech Masters nekonalo a pořadatelé zrušili i oba turnaje Challenge Tour.

V Česku se hrávají i další mezinárodní akce, ale mužská Pro Golf Tour ani dámská nejvyšší evropská série LET ještě nezveřejnily letošní kalendáře. 

Nejlepší Češka Klára Spilková působí na americké LPGA a první turnaj ji čeká koncem února.

,