Ernie Els se ve druhém kole dostal do vedení South African Open.

Ernie Els se ve druhém kole dostal do vedení South African Open. | foto: AP

Čejka v JAR ztratil vedení, na prvním místě ho vystřídal favorit Els

  • 0
Jihoafričtí golfoví fanoušci mohou být s průběhem 100. ročníku South African Open zatím spokojeni. Na předních příčkách se totiž drží jejich hráči, včetně prvního místa.

Do čela turnaje v sobotu poskočil favorit Ernie Els, jenž už jihoafrické Open dokázal vyhrát čtyřikrát. Bývalá světová jednička předvádí v Durban Country Clubu výborný golf, za dvě kola musel připisovat jedinou ránu a to v první kole. Druhé obešel s čistou skórkartou, ve které měl sedm birdie.

"Nikdy to není jednoduché, ale jak jsem říkal už včera, cítím se v pohodě. Daří se mi dobře trefovat míček a tím pádem si věřím i na týčku," uvedl Els, který si však netroufá odhadnout, jaké skóre bude potřeba na vítězství. "Nechci se dívat moc daleko. Na tomto hřišti můžete zahrát jednu špatnou ránu, ze které se hned zrodí další. Takže já se budu soustředit na to, abych hrál tak jak doteď a uvidíme, jak to dopadne," dodal.

Retief Goosen, South African Open, 1. kolo

Na druhm místě je další domácí favorit Retief Goosen.

Els má náskok dvou ran před svým krajanem a dalším favoritem Retiefem Goosenem. Za dvěma jihoafrickými mazáky je teprve devatenáctiletý Francouz Romain Wattel.

Na výborné první kolo nenavázal Alex Čejka. Ztratil tak vedení v turnaji a klesl na sedmou příčku. Narozdíl od jiných hráčů z předních míst totiž nedokázal své skóre zlepšit a zahrál jen par hřiště. Litovat může své druhé části kola (startoval z 10. jamky), na které musel zapisovat čtyři bogey. Na Else ztrácí už šest ran.

Alex Čejka, Turning Stone Resort Championship 2010.

Alex Čejka klesl na sedmé místo.

Pořadatelé stanovili cut pro padesát nejlepších. Ty čeká v neděli golfový maraton v podobě dvou soutěžních kol, aby se dohnal skluz způsobený čtvrtečním deštěm. Pořadatelé nechtějí turnaj prodloužit do pondělí, protože by hrozilo, že se někteří evropští hráči nedostanou na Vánoce za svými rodinami.

South African Open - po 2. kole

1. Ernie Els (JAR) 65-65 (-14)
2 Retief Goosen (JAR) 64-68 (-12)
3. Romain Wattel (Francie) 67-66 (-11)
4. Charl Schwartzel (JAR) 65-69, Louis Oosthuizen (JAR) 67-67 (-10)
6. David Dixon (Anglie) 66-69 (-9)
7. Alex Čejka (Německo) 64-72, Victor Riu (Francie) 68-68, John Parry (Anglie) 69-67, Martin Maritz (JAR) 67-69, Branden Grace (JAR) 67-69 (-8)