HRDINA ZÁPASU. Útočník florbalové Mladé Boleslavi Jiří Curney nastřílel...

HRDINA ZÁPASU. Útočník florbalové Mladé Boleslavi Jiří Curney nastřílel hattrick a přidal dvě asistence. | foto: Štěpán Tomš

Boleslavští florbalisté zvládli i druhé semifinále proti Střešovicím

  • 0
Ve středu 6:4 a v sobotu? Zase 6:4. Boleslavští florbalisté opět zvítězili nad Střešovicemi a v semifinálové sérii vedou už 2:0 na zápasy. Ještě potřebují dvě výhry a kýžené superfinále mají zajištěné.

Pěti body za tři branky a dvě asistence k úspěchu přispěl útočník Jiří Curney. Třetí duel se hraje v pondělí v Praze.

PODÉL MANTINELU. Boleslavský florbalista Josef Pluhař (v černém) uniká střešovickým protihráčům Ondřeji Němečkovi (uprostřed) a Petrovi Brautfergerovi.

„Utkání mělo podobný scénář jako to první. Do zápasu se nám podařilo dobře vstoupit, vytvořili jsme si mírný náskok, který se nám s velkou mírou obětavosti podařilo v závěru ubránit. Potřebujeme vyléčit šrámy, zregenerovat a připravit se na další tuhý boj ve třetím utkání,“ řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Díky vítězství 7:3 v pátém utkání série play-down nad Kladnem slaví záchranu pražská Sparta. Kladno čeká baráž o udržení s poraženým semifinalistou první ligy.

Tipsport superliga florbalistů

Semifinále play-off, 2. zápas:

Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 6:4 (4:2, 2:1, 0:1)
Branky:
1., 11. a 20. Curney, 6. Zakonov, 31. Natov, 35. Pluhař - 15. a 27. Marek Beneš, 14. Jiří Kolísko, 42. Němeček. Stav série: 2:0.

Play-down, 5. zápas:

Sparta Praha - Kanonýři Kladno 7:3 (2:2, 2:0, 3:1)
Branky:
27. a 48. Krejča, 6. Pruner, 15. Jaroš, 35. Kadoch, 46. Kareš, 59. Bína - 9. Klápa, 19. Louvar, 57. Přívara. Konečný stav série: 4:1.

,