Střešovice posedmé florbalovým mistrem

  • 8
Ostrava - Druhá minuta nastavení pátého finále určila florbalového mistra. Tatran Střešovice díky gólu Očkaye posedmé slaví prvenství, pražané vyhráli 5:4. Ostravské Pepino, vítěz základní části, se naopak počtvrté musí spokojit se stříbrem. "Nahrály nám zkušenosti z těžkých domácích i mezinárodních zápasů," uvedl kouč českých mistrů Zdeněk Skružný. Pepino sice vedlo po brance Sikory, ale Fuchs dvěma slepenými zásahy otočil vývoj duelu ještě před koncem první třetiny ve prospěch Střešovic. Domácí už jen umazávali náskok soupeře.

Teprve čtyři minuty před koncem řádné hrací doby si Vašíček vynutil prodloužení.

Nemuselo k němu však nakonec ani dojít, kdyby domácí využili některou ze slibných šancí v závěru třetí třetiny.

Brankář Kafka, který se chvíli před tím asistencí podílel na čtvrtém gólu Dočekala, se však vyznamenal především při Sikorově pokusu.

Vypjatý duel rozhodl už po 92 sekundách nastaveného času Očkay, který se obtočil kolem ostravského beka a švihem vsítil vítězný gól.

"Dneska jsme zvolili poněkud ofenzivnější taktiku než v předchozích finálových utkáních a vyplatilo se nám to. Domácí jsme dokázali přestřílet," řekl Zdeněk Skružný.  "O úspěch jsme se dneska sami připravili neplněním taktických pokynů. Po individuálních chybách jsme dostávali zbytečné góly," litoval trenér Robert Segeťa.

reklama

Pepino Ostrava - Tatran Střešovice 4:5 v prodl. (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1).
Branky:
13. a 49. Sikora, 36. Rybka, 56. Vašíček - 16., 17. a 39. Fuchs, 51. Dočekal, 62. Očkay. Rozhodčí: A. Bienkowski, R. Bienkowski (oba Pol.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 1000. Konečný stav série: 2:3

Zase druzí. Na Radka Sikoru, Ondřeje Vašíčka a jejich spoluhráče čeká jen stříbro.

,