Střešovice ovládly finále, vyhráli muži i ženy

Hluk - Dvojnásobným úspěchem skončila finále pohárových soutěží florbalistů pro Tatran Střešovice. V Hluku triumfoval jak mužský tým, tak ženský. Florbalistky porazily Liberec, a oplatily mu tak porážku z loňského prvního ročníku soutěže. Hráči zase zdolali Vítkovice.

Pohár florbalistek

Tatran ovládl úvodní třetinu. Nejdříve Brennerová trefila tyč, v sedmé minutě už Novotná otevřela skóre a potom Drbohlavová zvýšila.

Navíc Kalecká ještě dvakrát mířila do tyče. Po 55 vteřinách druhé části už Kalousová zajistila Střešovicím tříbrankový náskok.

Vzápětí sice Polreichová snížila, ale Valjentová opět Pražanky uklidnila. Ještě v druhé části dala naději Liberci Ruska Šamaninová, ale Tatran v závěrečné třetině svůj náskok uhájil. Po pokusech Piotrowské a Bartošové ale pomohla Střešovicím tyč.

Tatran Střešovice - FBC Liberec 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Branky:
8. Novotná, 11. Drbohlavová, 21. Kalousová, 27. Valjentová - 23. Polreichová, 39. Šamaninová.

Pohár florbalistů

Tatran se ujal vedení v 8. minutě díky trefě Von der Pahlena. Na začátku druhé části sice Mimra vyrovnal, ale potom Fuchs přihrál na druhou branku Šádkovi a dalšími dvěma trefami zajistil Střešovicím již tříbrankové vedení.

To sice ještě navýšil Fridrich, ale Vítkovice díky gólům Hrubého a Tomašíka korigovali stav. Pak se ale znovu trefil Švéd Von der Pahlen a na branku Romana Švancera ještě odpověděl v power play Garčar.

Tatran Střešovice - 1. SC SSK Vítkovice 7:4 (1:0, 4:2, 2:2)
Branky:
8. a 45. Von der Pahlen, 31. a 39. Fuchs, 24. Šádek, 40. Fridrich, 60. Garčar - 22. Mimra, 40. Hrubý, 44. Tomašík, 50. Roman Švancer.