Vítkovický Patrik Suchánek (vpravo) se snaží zastavit Filipa Heczka z Chodova.

Vítkovický Patrik Suchánek (vpravo) se snaží zastavit Filipa Heczka z Chodova. | foto: MF DNES

Florbalistům Střešovic stačí k finále výhra, Chodov sérii vyrovnal

  • 1
Jediná výhra dělí florbalisty Tatranu Střešovice od postupu do superfinále. Ve třetím utkání série na hřišti FBC Ostrava prohrávali už o tři branky, ale vrátili se do zápasu a v prodloužení rozhodl o jejich výhře 7:6 Johan Von der Pahlen. Stejným poměrem uspěl i Chodov proti Vítkovicím a srovnal stav zápasů na 2:2.

Zápas Střešovic s FBC Ostrava přinesl úplně odlišné první dvě třetiny. V úvodní části získali Pražané vedení 3:0, v druhém dějství ale kralovali domácí a otočili stav na 5:4.

Ve třetí třetině nejdříve vyrovnal Garčar, ale v 52. minutě vrátil Ostravanům vedení Skácel. Následně domácí Vojtíšek neproměnil trestné střílení a 83 sekund před koncem vynutil nastavení svou druhou brankou v zápase Ondrušek. V čase 66:41 rozhodl Von der Pahlen.

"Byl to divácky velmi atraktivní zápas, který jsme si zkomplikovali velmi špatnou druhou třetinou. Ve zbytku zápasu jsme konečně museli ukázat srdíčko a bojovnost. Je to důležité třetí vítězství a Ostravě určitě zápas sebral spoustu sil," řekl webu České florbalové unie trenér Střešovic Jan Zahalka.

"Podali nejlepší výkon v této sérii. Bohužel se od nás v závěru odklonilo štěstí a rozhodl neproměněný nájezd a následná přesilovka," podotkl asistent trenéra FBC Ostrava Martin Trojan.

Jendřišák trefil další hattrick a Chodov srovnal sérii

Chodov sice rychle prohrával po Tokošově trefě, ale stav otočili záhy Štegl s Šochmanem. Na Hájkovo vyrovnání odpověděl ještě v úvodní části Kotlas. V druhé části nejdříve smazal ztrátu Veltšmíd, ale po trefách Curneyho a Jendrišáka Pražané unikli ve 44. minutě na rozdíl dvou branek.

Řezanina s Tokošem sice znovu vyrovnali, ale další dvě Jendrišákovy branky už rozhodly. Patrik Suchánek stihl už jen zkorigovat výsledek.

"Děkujeme divákům za fantastickou atmosféru a jsme rádi, že se sem série ještě vrátí," řekl trenér Chodova Lukáš Procházka po utkání před 383 diváky v hale na Jižním Městě. "Z naší strany to bylo hodně nepovedené utkání," nešetřil kritikou kouč Vítkovic Radomír Mrázek.

Pardubice sestupují z extraligy, Liberec čeká baráž

Florbalisté Liberce třetí výhrou v 2. kole play-down proti Pardubicím ještě oživili šanci na záchranu v extralize. Sérii ovládli poměrem 3:1 a nastoupí do baráže proti mistrovi první ligy. Východočeši z nejvyšší soutěže sestupují.

Liberec porazil v posledním utkání Pardubice 7:4 a v baráži se střetne s pražskou Spartou nebo Hattrickem Brno.

Pardubice sestoupily už v roce 2008 po třech sezonách v nejvyšší soutěži a po roce se opět vrátily. Loni Východočeši byli jednoznačně nejhorším týmem základní části, ale v prvním kole play down porazili Spartu. Nyní už pád do druhé nejvyšší soutěže neodvrátili.

"Už jsme to jednou v historii zažili a věřím, že jsme tak velký a silný klub a do extraligy se brzy vrátíme," prohlásil trenér Pardubic Miroslav Janovský.

Extraliga florbalistů

Semifinále play off
FBC Ostrava - Tatran Střešovice 6:7 v prodl. (0:3, 5:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 24. a 40. Robenek, 23. Komínek, 30. Machala, 39. Krzyžanek, 52. Skácel - 28. a 59. Ondrušek, 10. Olšiak, 14. T. Vávra, 16. Vrtiška, 46. Garčar, 67. Von der Pahlen. Stav série: 0:3.

JM Chodov - 1. SC Vítkovice 7:6 (3:2, 1:1, 3:3)
Branky: 44., 52. a 56. Jendrišák, 7. Štegl, 8. Šochman, 17. Kotlas, 35. Curney - 3. a 51. Tokoš, 8. L. Hájek, 25. Veltšmíd, 44. Řezanina, 58. P. Suchánek. Stav série: 2:2.

2. kolo play down
Sokol Pardubice - FBC Liberec 4:7 (1:1, 1:2, 2:4)
Branky:
9., 22. a 44. Lisa, 51. Teichman - 13., 60. a 60. Klucho, 21. Ježek, 27. Blažek, 53. Nesměrák, 58. Derka. Konečný stav série: 1:3.

,