Gólová radost florbalistů Pardubic.

Gólová radost florbalistů Pardubic. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubický florbalista Zozulák před Boleslaví: Není na nás tlak

  • 0
Ta šance je vyloženě jepičí. Přesto - budeme-li hledat nějaký podpůrný argument pro to, že by florbalisté Sokola Pardubice mohli v nadcházejícím čtvrtfinále play off potrápit vítěze základní části z Mladé Boleslavi, jeden se najde. V prvním vzájemném duelu v základní části totiž Sokol doma se Středočechy válčil vyrovnaně - prohrál pouze 4:5.

Jenže to se stalo 24. září loňského roku a Pardubičtí tehdy byli povzbuzeni čtyřmi triumfy z úvodu soutěžního ročníku v řadě. Teď mají nesrovnatelně horší formu. V předposledním kole v Liberci sice pod novými trenéry Štanclem a Černohorským upachtili premiérovou účast v play off (4:3), avšak poté doma minimálně výsledkově zkolabovali s neoblíbenými Otrokovicemi (0:6).

Útočník Martin Zozulák přesto věří, že jeho mužstvo nebude pro vysoce favorizovanou Boleslav pouze „sparingpartnerem“.

Jízdní řád čtvrtfinále Mladá Boleslav - Pardubice

  • 1. zápas dnes: Ml. Boleslav - Pardubice 19.00
  • 2. zápas neděle: Ml. Boleslav - Pardubice 16.00
  • 3. zápas sobota 17. března: Pardubice - Ml. Boleslav 14.00
  • 4. zápas neděle 18. března: Pardubice - Ml. Boleslav 19.40 (obě utkání hala Dašická)

Pozn: Případný 5. až 7. zápas by se hrály 20., 22. a 25. března.

„Všichni se na celou sérii těšíme, je to jedna z největších událostí v historii klubu a já jsem rád, že u toho můžu být přímo na hřišti (Zozulák většinu sezony prostál vinou zranění kolena). Naším cílem je ukázat, že v play off nejsme náhodou,“ říká 30letý florbalista.

Sokol se podle něho na protivníka, jejž poprvé vyzve dnes od 19 hodin venku, chystá už od minulého týdne, i když si jej Boleslav pro čtvrtfinále definitivně vybrala až v neděli. Minusem Pardubic v sérii bude, že jejich hráči - právě s výjimkou Zozuláka - s play off nemají žádné zkušenosti.

„Do série jdeme jako outsider. Ale nejsme pod tlakem a nemáme absolutně co ztratit, což může být i výhoda,“ míní Zozulák.