Ivo Teichman si chystá střelu, archivní foto

Ivo Teichman si chystá střelu, archivní foto | foto: Milan Hospodka

Tuhá série. Pardubický florbalista Teichman: Průběžný stav 1:1 je dobrý

  • 0
Dva výsledkově těsné zápasy, z nich jedno vítězství. Pardubičtí florbalisté v úvodních duelech 1. kola play-down v Liberci splnili plán a do domácích odvet mohou jít se vztyčenými hlavami.

K triumfu v sérii hrané na čtyři vítězství vede ještě dlouhá cesta. Ale florbalisté pardubického Sokola na jejím začátku ukázali, že je v jejich silách dosáhnout úspěšně cíle. Na sobotní porážku 7:8 v divoké přestřelce o den později odpověděli triumfem 4:3 a křídelník Ivo Teichman, autor rozhodující branky nedělního mače, pak vykládal:

„Minimálně pro to jedno vítězství jsme tam jeli. Stav je 1:1, což je myslím dobré. Jenom je škoda, že jsme tak špatně vstoupili do sobotního zápasu.“

V něm Pardubice už po patnácti minutách prohrávaly 1:4. Sice dokázaly srovnat, ovšem další dva direkty Liberce jim zlomily vaz. Severočeši už si náskok pohlídali.

„Zkraje jsme udělali víc chyb než soupeř, pak se to těžko dohánělo. Možná v tom začátku hrála roli smůla, možná trochu nervozita,“ uvažoval Teichman.

V prvním střetnutí se Sokolu nepodařilo pokrýt nebezpečnou údernou řadu Severočechů Ferdan, Valeš, Marek, která se postarala o pět gólů domácích z osmi. V neděli jim ale hosté „zatli tipec“ a sami udávali tempo. „Chodila na ně jiná lajna a hráli jsme na ně důrazněji,“ podotkl Teichman.

I když tomu součet skóre 11:11 nenasvědčuje, oba gólmani, jak liberecký Vaníček, tak pardubický Levínský, se podle něj překonávali.

„Ty šance byly často nechytatelné, skvělých zákroků předvedli několik. Levík pak i v neděli chytal výborně a podržel nás,“ chválil Teichman.

Hráči Sokola se nyní těší na Dašickou, kde se bude hrát v sobotu od 20 a v neděli od 17 hodin.

„V Liberci nemají takové fanoušky, jako my doma. Ti nás výborně podporovali celou sezonu; věřím, že to tak bude i v play-down a že nás poženou dopředu,“ přál si Teichman, podle nějž Sokol potřebuje do odvet zpřesnit zakončení.