Radost florbalistů Mladé Boleslavi

Radost florbalistů Mladé Boleslavi | foto: Český florbal

Boleslav v semifinále florbalové superligy znovu zdolala Spartu

  • 0
Florbalisté Mladé Boleslavi zdolali ve druhém semifinále Superligy pražskou Spartu 5:3 a vedou v sérii na čtyři vítězné 2:0 na zápasy. Dvěma brankami a asistencí přispěl k výhře vítěze základní části útočník Jiří Curney. Souboj mezi Chodovem a Vítkovicemi začne prvním duelem dnes v 18:00.

Do souboje s mistrovským Chodovem lépe vykročily Vítkovicemi, které vyhrály v Praze 6:5.

Středočeši, kteří v sobotu zvítězili 5:2, rozhodli už v první třetině. Po 66 vteřinách sice prohrávali po trefě Slovince Časara, ale do první pauzy otočili na 4:1 Curney, Tomáš Chroust, Tadeáš Chroust a Bína. Před polovinou zápasu ještě zvýšil Curney a za hosty už jen korigovali výsledek Marvánek s Bartošem.

„Dnes to byl mnohem vyrovnanější zápas než včera. Po dobře zvládnuté první třetině jsme Spartě nechávali prostor ve hře s míčkem, čehož naštěstí nevyužila. Nebýt z naší strany skvěle zvládnutého oslabení a následně perfektní kontroly hry s míčkem, mohl soupeř vyrovnat,“ řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera webu Českého florbalu.

„Dnes jsme si náš standardní výpadek nechali jen na první třetinu, ale za to skoro celou. Druhou a třetí třetinu se nám dařilo přenést na hřiště momenty, které si kreslíme a říkáme si o nich. Bohužel na výhru nestačí hrát jen dvě třetiny,“ uvedl kouč Sparty Ondřej Kašpárek.

Vítkovice v zápase plném zvratů prohrávaly 0:2, pak vedly 3:2, musely znovu dohánět manko za stavu 3:4, ale pak strhly vedení na 6:4 a už vítězství nepustily. Dvěma góly pomohl Ostravanům k úspěchu Lukáš Hájek, gól a dvě asistence si připsal Adam Delong.

„Byl to hodně ubojovaný zápas. Z naší strany to bylo slušné do obrany, ale do útoku umíme hrát lépe. Zítra jdeme od nuly a ještě s větším úsilím,“ prohlásil trenér Vítkovic Pavel Brus.

„Bylo to kvalitní utkání, která se od této série čekají. K úspěchu nám chyběl větší tlak do branky. Zítra v tomto směru přidáme a věřím, že to bude hlavní krok k vyrovnání série,“ řekl kouč David Podhráský.

Superliga - semifinále

2. zápas:
Mladá Boleslav - Sparta Praha 5:3 (4:1, 1:1, 0:1)
Branky: 9. a 29. Curney, 12. Tomáš Chroust, 16. Tadeáš Chroust, 20. J. Bína - 2. Časar, 38. Marvánek, 50. Bartoš. Stav série: 2:0.

1. zápas:
Chodov - Vítkovice 5:6 (2:2, 1:1, 2:3)
Branky:
9. Kašovský, 10. Strachota, 40. Tyl, 44. Sýkora, 59. Ondrušek - 50. a 55. Hájek, 15. Hubálek, 20. Delong, 33. Gál, 58. Bräuer. Stav série: 0:1.

,