Florbalistka Andrea Pastušková a florbalista Tomáš Sladký z Vítkovic zvou

Florbalistka Andrea Pastušková a florbalista Tomáš Sladký z Vítkovic zvou fanoušky na čtvrtfinále extraligy na plakátech v rytířské zbroji. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Rytíři z Vítkovic jdou do play-off s heslem: Povstaň ty, jenž věříš

  • 0
V rytířské zbroji a s heslem "Povstaň ty jež věříš" jdou do play-off extraligy florbalisté a florbalistky 1. SC WOOW Vítkovice. Leč heslo napsali gramaticky špatně. Správně je: "Povstaň ty, jenž věříš." Tak snad to vítkovické týmy v boji o mistrovský titul nerozhodí.

"Měla jsem se tvářit nebezpečně, ale vypadám spíše smutně," řekla vítkovická střelkyně Andrea Pastušková k fotografii v rytířském oblečení na jednom z plakátů, jimiž Vítkovičtí zvou na play-off.

Tomáš Sladký bral focení ve zbroji jako příjemné zpestření jednoho z tréninků. "Ale byla to fuška, brnění mělo snad dvacet kilo," podotkl Sladký. "Dohromady jsi vážil třicet," popíchl subtilního útočníka kouč Radomír Mrázek.

Vítkovičtí zvolili rytířskou zbroj proto, že v klubovém znaku mají rytíře Vítka. "Doufáme, že tak ještě více pozvedneme týmového ducha," řekl Tomáš Sladký.

Ten utužování party zažil i při svých angažmá v zahraničí. "Ve Finsku jsme si šli zahrát curling a pak tradičně do sauny, ve Švýcarsku jsme zase skákali na lyžích do vody," podotkl.

Čtvrtfinále extraligy startuje už o víkendu. Muži Vítkovic v sobotu od 19.15 a v neděli od 17.15 hodin hostí Brno, ženy v sobotu od 16.15 a v neděli od 14 hodin přivítají Olomouc. FBC ČPP Remedicum Ostrava začne svou sérii na hřišti Chodova.