Střešovice - Vítkovice (ilustrační foto)

Střešovice - Vítkovice (ilustrační foto) | foto: Karel Pešek, MAFRA

Florbalisté Střešovic prešli přes Vítkovice do superfinále s Boleslaví

  • 4
Florbalisté Tatranu Střešovice zdolali v pátém semifinále extraligy mistrovské Vítkovice 6:2, sérii ovládli 4:1 na zápasy a v sobotu 18. dubna se v superfinále v pražské O2 areně utkají o titul s Mladou Boleslaví.

Pražané po úvodní porážce uspěli v repríze loňského boje o zlato čtyřikrát za sebou a budou ve 22. sezoně nejvyšší soutěže útočit na šestnáctý titul.

Na vítězství Tatranu se před 576 diváky podílel hattrickem Jan Řehoř. „Byli jsme celou sérii o trošku lepším týmem s větší chutí a touhou po vítězství. Těšíme se na superfinále. Poděkování patří i soupeři, který nás pořádně připravil na další zápas,“ uvedl trenér Střešovic Jiří Jakoubek na oficiálních stránkách České florbalové unie.

Ve čtvrtém superfinále, ve kterém se rozhoduje o mistrovi v jediném utkání, si Tatran zahraje potřetí. V roce 2012 při premiéře tohoto modelu zvítězily Střešovice nad Vítkovicemi 5:4 v prodloužení, o rok později při vrcholu extraligové sezony po semifinálovém vyřazení s Chodovem chyběly a loni podlehly Vítkovicím (1:3). Od zavedení play off od sezony 1996/97 chyběl Tatran ve finále pouze jednou. Vítěz základní části Mladá Boleslav se v něm naopak představí poprvé.

Vítkovice ovládly minulé dva ročníky extraligy, šestinásobný šampion v superfinále v O2 areně bude chybět poprvé. „Dnešní zápas kopíroval průběh celé série. Myslím, že dnes jsme demonstrovali naši největší sílu, ale nutno uznat, že nás Kafka vychytal. Kluci se snažili, nechali na hřišti vše. Děkuji jim za celou sezonu a stejně tak všem našim fanouškům, kteří nás podporovali,“ uvedl trenér Vítkovic Michal Deus, jehož klub na desátou finálovou účast nedosáhl.

,