Karel Ševčík u florbalistů Otrokovic končí.

Karel Ševčík u florbalistů Otrokovic končí. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Florbalové Otrokovice před koncem základní části vyměnily trenéra

  • 0
Bojují o své nejlepší umístění po základní části superligy, přesto florbalisté Hu-Fa Panthers Otrokovice sáhli před závěrečnými pěti koly k trenérské rošádě. Po necelých dvou sezonách se rozloučili s Karlem Ševčíkem, tým provizorně povedou jeho asistent Michal Kvapil s kondičním koučem Martinem Hálou.

„I přes uspokojivé výsledky jsme se po vzájemném jednání s Karlem Ševčíkem dohodli v další spolupráci na nejvyšší úrovni nepokračovat,“ uvedl v oficiálním prohlášení hrající šéf klubu Karel Ťopek. „Nerozcházíme se ve zlém. Karel udělal pro Pantery velký kus práce a věnoval značné úsilí posunu klubu - a za to mu patří velké díky.“

Konkrétní příčiny předčasného konce Ševčíka u elitního týmu Otrokovic nechce ani jedna ze zainteresovaných stran komentovat. „Můžu jen říct, že mě to mrzí,“ řekl Ševčík.

Bývalý hokejový brankář ale bez florbalového zaměstnání dlouho nezůstal. Okamžitě po něm sáhly Vítkovice, u druhého týmu superligy bude vykonávat funkci asistenta kouče Pavla Bruse. V Otrokovicích zároveň zůstal do konce sezony v pozici trenéra starších žáků.

Od postupu Otrokovic mezi elitu byl Ševčík pátým trenérem týmu a po Danielu Foltovi druhým nejdéle sloužícím. Jméno jeho stabilního nástupce oznámí klub po play-off a nebude jím předseda Ťopek, jenž po sezoně končí s aktivní kariérou.

V závěrečných pěti kolech se budou Panteři snažit vylepšit pátou příčku, pokud smažou manko pěti bodů na pražskou Spartu, začnou poprvé v historii čtvrtfinálovou sérii v domácím prostředí.