Florbalová semifinále: dvě derby

  • 1
Praha - Florbalisté už znají všechny semifinalisty ligového play-off. O titul se poperou Pepino Ostrava s SSK Vítkovice a Tatran Střešovice s pražským Future. "Pepino je silné. Už dlouho říkám, že v play-off ho může porazit snad jen Tatran," říká sparťanský trenér David Zlatník. Obhájcem titulu je střešovický Tatran.

Mistrovský Tatran jel do Brna s dvouzápasovým vedením. Ale sobota mu nepřála. Střešovičtí selhali střelecky a prohráli 0:3. V mizerné náladě se vypravili na společnou večeři, při které si vyříkali chyby.

A v neděli se probudili do postupového dne. Ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série porazili svého soupeře vysoko 11:2.

"Hráli jsme přitom stejně jako v sobotu, jen jsme dávali góly. Také jsme se zbavili pro Tatran dost nezvyklého prokletí - nevyužitých přesilovek. Z těch jedenácti gólů jsme vstřelili šest z početní výhody," říká střešovický útočník Juraj Šádek.

V semifinále se Tatran utká v pražském derby s ambiciózním Future, které vyřadilo Chodov. Mladičké mužstvo Future svého čtvrtfinálového soupeře uběhalo. Zápas číslo tři proběhl jednoznačně, o to překvapivější byl odpor zkušeného Chodova v nedělním souboji.

Tým vedený trenérem Skružným vedl po první třetině 3:1. Ale zápas, stejně jako sérii, beztak ztratil. Future třemi góly obrátilo skóre. "Poslední dva roky jsme vždycky vypadli ve čtvrtfinále. Potřetí už jsme to opakovat nechtěli," vysvětluje útočník Adam Kovacs, jedna z opor Future.

Sparta neuhrála ve čtvrtfinále na silné Pepino Ostrava ani zápas. V tom třetím byla blízko úspěchu. Po dvou třetinách vedla 4:2. "Jenže pak jsme to neuhráli hlavou. Začali jsme dělat chyby v rozehrávce a Pepino nám dalo šest gólů," smutní sparťanský trenér David Zlatník.

Konečný výsledek 5:8 přesto vypadá vedle předchozích proher 4:11 a 0:9 ještě milostivě. "Jsem vlastně spokojen," říká Zlatník.

Výsledky čtvrtfinále play-off: Bulldogs Brno - Tatran Střešovice 3:0, 2:11 (konečný stav série 1:3), Sparta - Pepino Ostrava 5:8 (0:3), Chodov - SSK Future 1:10, 3:4 (1:3), Vítkovice - Havířov 4:6, 4:2 (3:1).