Mladoboleslavský kouč Jan Zahalka.

Mladoboleslavský kouč Jan Zahalka. | foto: www.florbalmb.cz

Zahalka před superfinále hecoval soupeře: Na Tatran nikdo nechodí

  • 0
Sobotní florbalové superfinále se rozehrálo předčasně. Na úterní tiskové konferenci. Trenéři Tatranu Střešovice a Mladé Boleslavi do sebe bok po boku u bílého stolu šťouchali.

Vrchol florbalové sezony je hodně očekávaný, v O2 areně by mohl padnout rekord z roku 2013, kdy na superfinále přišlo 10 451 diváků. “Už teď je prodaných přes deset tisíc vstupenek,” liboval si prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Mužské finále láká, půjdou proti sobě 15násobní šampioni ze Střešovic proti ambiciozní Mladé Boleslavi, kterou vede bývalý trenér Tatranu Jan Zahalka.

A podle toho vypadal i průběh tiskové konference, kde Zahalka seděl vedle svého střešovického nástupce Jiřího Jakoubka.

“V superfinále nasadíme osobní obranu,” varoval Jakoubek v narážce na nepříjemný defenzivní styl, se kterým se Mladá Boleslav musela popasovat v semifinále proti Brnu. “Máme víc zkušenějších hráčů než Boleslav, navíc doplněné dravým mládím. Není důvod, proč bychom neměli vyhrát.”

Zahalka se rozesmál, a když dostal slovo, začal otázkou: “Tady je asi špatný zasedací pořádek, ne?” A pokračoval: “Sedíme tu vedle sebe s Jirkou Jakoubkem a asi vidíte, že tu do sebe celou dobu šťoucháme. Emoce přišly už sem na tiskovou konferenci a jiné to nebude ani v sobotu.”

Současný boleslavský kouč má tři tituly s Tatranem jako hráč i jako trenér, čili spoustu střešovických hráčů zná. “Potkáváme se spolu v posilovně, ale Jirka Jakoubek už tam přestal chodit, což mě hrozně mrzí,” šprýmoval Zahalka, milovník posilování.

A na závěr si ještě rýpl do celého Tatranu. “Z Boleslavi nás přijede podpořit minimálně tisíc lidí, což by měla být naše výhoda oproti Tatranu, na který celý rok nikdo nechodí.”