Momentka z utkání mezi Pardubicemi (červená) a Střešovicemi

Momentka z utkání mezi Pardubicemi (červená) a Střešovicemi | foto: Martin Veselý, MAFRA

Tatran? Musíme dávat šance, ví pardubický florbalista Brychta

  • 0
V pražských Střešovicích, v hale slavného Tatranu, jíž teď říkají „Stodola aréna“, už nastoupil mockrát. V neděli se tam 37letý kapitán pardubických florbalistů Karel Brychta se svým týmem vypraví opět.

K důležitému zápasu, který může v případě výhry Sokol zase o něco popostrčit k vytouženému play-off. Anebo - horší varianta - jeho vyhlídky na ně zkomplikovat. Začátek bitvy mezi sedmými Střešovicemi a osmými Pardubicemi (obě mužstva dosud získala 31 bodů) je v 18 hodin.

„Hlavně musíme na Tatranu proměňovat šance, na dva góly se nevyhrává,“ narážel Brychta na nepovedené předchozí kolo na Podvinném Mlýně proti Spartě, kde Pardubice musely kapitulovat po výsledku 2:6. Nepříjemné to bylo nejen z pohledu porážky, ale i faktu, že devátá Ostrava, která zvítězila 8:5 nad Libercem, stáhla náskok Pardubic z devíti bodů na šest.

Se Spartou si sokolové kopli do brány hned dva vlastence, nejprve se to povedlo Přemku Pakostovi, poté i Jakubu Burianovi.

„Ale vymlouvat se na smůlu... Někdy to tam v útoku padá, jindy ne. Teď nepadalo - věřím, že se nám to časem vrátí,“ řekl Brychta.

Minule proti Tatranu koncovka zase tak špatná nebyla, Východočeši jej doma na Dašické přetlačili 5:4.

„Bylo první utkání sezony, relativně nervózní a plné očekávání,“ vzpomínal zkušený zadák. „Pamatuju si, že jsme podali výborný kolektivní výkon, dobře bránili a podržel nás gólman,“ líčil.

Kdyby se totéž poštěstilo zopakovat i v Praze, v kabině Sokola by se určitě nikdo nezlobil. „Všichni vědí, o co jde, a když se budeme držet svojí hry, budeme bodovat,“ mínil Brychta.