Radost florbalistů České Lípy v utkání s Kladnem.

Radost florbalistů České Lípy v utkání s Kladnem. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Florbalisté České Lípy potrápili lídra, Crazy Girls otočily zápas

  • 0
Nechybělo mnoho a nováček nejvyšší florbalové soutěže Česká Lípa obral o body dalšího silného soupeře. S vedoucím týmem superligy Vítkovicemi však nakonec doma v 7. kole padl 3:6.

Lípa před domácími fanoušky potvrdila velmi dobrý vstup do sezony a i když poprvé po třech zápasech vyšla bodově naprázdno, sehrála proti favoritovi vyrovnaný zápas. Dostala se dokonce do vedení, jenže Vítkovice dokázaly rychle zareagovat. „Škoda individuálních chyb, po kterých jsme dostali laciné góly,“ litoval Daniel Kněžour, autor třetí branky České Lípy.

Rozhodující náskok zařídil lídrovi tabulky dvěma góly Ondřej Firda. „Do obrany výborně odehrané utkání, zde se nemáme za co stydět, ale na čem opět musíme opravdu zapracovat, tak jsou naše ztráty a hra na balonku,“ řekla českolipská trenérka Lenka Bartošová.

Domácí prohru si v 7. kole připsali i florbalisté Liberce, kteří podlehli 2:6 týmu Bohemians Praha. „Na dvě střelené branky nejde vyhrát. Nízká produktivita a individuální chyby v první třetině v podstatě rozhodly celé utkání, i když hráči bojovali až do konce,“ komentoval utkání liberecký kouč Zdeněk Skružný. Hvězdou zápasu byl David Šimek, který vstřelil 4 góly Bohemians a k tomu přidal dvě asistence.

Florbalistům České Lípy patří aktuálně osmé místo v superligové tabulce, Liberec je o příčku níž.

Jediným úspěšným týmem z kraje ve víkendovém programu nejvyšších florbalových soutěží byly liberecké Crazy Girls. Těm sice doma proti Královským Vinohradům nevyšla první třetina, ale pak zabraly, začaly zápas otáčet a nakonec slavily vítězství 6:4.

„Zaplaťpánbůh za to, že jsme první třetinu prohráli jenom 0:2. Zasloužili jsme si minimálně bůra,“ řekl trenér Lukáš Nesměrák. „Zlomové v utkání bylo, že jsme konečně pochopili smysl rozehrávky, a tím soupeře od druhé třetiny přehrávali. Vítězství je pro nás cenné v tom, že se na každý gól strašně nadřeme, a přesto se nevzdáváme.“