Florbalistky Herbadentu slaví gól

Florbalistky Herbadentu slaví gól | foto: Karel Pešek, MAFRA

Florbalistky Herbadentu si vybraly Bohemians, Vítkovice čeká Chodov

  • 0
Florbalistky týmu Herbadent Praha 11 SJM se v semifinále play-off extraligy utkají s FbŠ Bohemians, druhou dvojici tvoří obhájkyně titulu z Vítkovic a Chodov. Herbadent měl právo volby mezi hůře postavenými semifinalisty Chodovem a Bohemians a ukázal na nejhůře umístěný tým po základní části.

„Náš výběr byl poměrně jasný, tomu jsme už přizpůsobovaly cíle v průběhu základní části. Chtěly jsme skončit na prvním místě, abychom si mohly nyní vybrat soupeře, protože Chodov i Vítkovice mají kvalitní kádr. Musím ale podotknout, že série s Bohemkou nebude jistě jednoduchá,“ řekl trenérka Herbadentu Markéta Šteglová oficiálním stránkám České florbalové unie.

Herbadent v základní části vyhrál nad Bohemians 8:5 a 8:2. „Volbu jsme čekaly. Jelikož jsme dohrály až v pátek, tak nás čeká tvrdá práce se na Herbadent připravit. Určitě to bude těžký soupeř, potkáváme se s ním v poslední době docela často. I když ten tým je trochu jiný, tak je pro nás stále hodně nebezpečný,“ uvedla trenérka Bohemians Zuzana Jelínková.

Vítkovice také vyhrály oba duely v sezoně s Chodovem (6:5 v prodloužení a 4:2). „Semifinálová série bude určitě zajímavá a těžká. Snad bude i férová a dobře odpískaná. Zajímavý bude i souboj v hledišti,“ prohlásil kouč Vítkovic Jiří Velecký. „Do série s Vítkovicemi určitě po sezonních výsledcích nejdeme jako favorité. Pro nás to bude těžká cesta, ale věříme, že si splníme předsezonní cíle, což je postup do superfinále,“ řekla trenérka Chodova Michaela Marešová.

Semifinálové série hrané na čtyři vítězné zápasy začnou v sobotu 28. října. Superfinále v pražské O2 areně se bude hrát v sobotu 18. dubna.

,