Radost florbalistů Mladé Boleslavi.

Radost florbalistů Mladé Boleslavi. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Semifinále extraligy mužů: Boleslav s Brnem a Střešovice s Vítkovicemi

  • 0
Florbalisté Mladé Boleslavi se v semifinále play-off utkají s Bulldogs Brno, které si jako vítěz základní části zvolili. Druhé Střešovice bude hrát o superfinále s mistrovskými Vítkovicemi.

„Naše volba vycházela ze shody mezi hráči a trenéry a také zejména z toho, že věříme, že přes Brno postoupíme. Důležitou věcí je také to, že doufáme v divácky navštěvovanou sérii jak u nás, tak i v Brně,“ řekl generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák webu České florbalové unie.

V základní části Mladá Boleslav vyhrála v Brně 6:5 v prodloužení a doma prohrála 4:5 po samostatných nájezdech. „Myslím si, že na Brno budeme dobře připraveni a uvědomujeme si, že herní styly Vítkovic a Brna se v této sezoně přibližují. Fakt, že Brno toho v posledních letech v play off moc nevyhrálo, posiluje naši roli favorita,“ doplnil Pacák.

Trenér Bulldogs Jan Kadlec přivítal novinku, že si nejlepší tým volí soupeře i v semifinále. „Myslíme si, že je dobře, že si nás Boleslav vybrala, jak pro nás tak i pro florbal. My se na sérii dobře připravíme a uvidíme, jak to dopadne. Náš cíl je sérii vyhrát a dostat se do superfinále,“ řekl Kadlec.

Tatran v základní části prohrál na hřišti Vítkovic 5:6 po samostatných nájezdech a doma zvítězil 8:2. „Tuto volbu jsme očekávali, pomalu se začínáme na Vítkovice připravovat. Oba soupeři, ať už Brno, nebo Vítkovice, totiž praktikují podobnou hru, takže jsme se na to mohli připravovat již v minulém týdnu,“ prohlásil kouč Střešovic Jiří Jakoubek.

Zástupci Vítkovic také očekávali, že dojde na repríza loňského superfinále. „Počítali jsme, že si Bolka vezme Brno, takže Tatran je logické vyústění výběru. Známe se dlouho. Víme, co hrají, takže moment překvapení nebude hrát žádnou roli. Sérii rozhodnou individuality, kterých mají oba týmy hodně. Uvidíme, jak budou klíčoví hráči na sérii připraveni,“ uvedl trenér Vítkovic Michal Deus.

Semifinálové souboje na čtyři vítězství začnou v sobotu 28. března. Superfinále na jediný zápas je na programu v pražské O2 areně v sobotu 18. dubna.

Pokračuje také boj o záchranu. V 1. kole play down si ji zajistily Pardubice a Otrokovice. V 2. kole se poražené týmy Královské Vinohrady a Liberec utkají na čtyři vítězství. Vítěz bude mít možnost udržet se v baráži s poraženým finalistou první ligy a poražený sestoupí. V extralize jej nahradí vítěz druhé nejvyšší soutěže.

,