Reportáž skončila 6. 12. 2012 17:19

Česko - Finsko

Čtvrtfinálové ukání na florbalovém MS komentuje David Čermák

10:38
České střely zatím většinou ani nedoletí k Toivoniemimu, Finové je zvládají blokovat.
9:01
Jakůbek skvělým obranným zákrokem v poslední chvíli zastavil přečíslení Finů. Kdyby se to nepovedlo, šli by tři sami na Kafku.
8:19
Fridrich znovu vydoloval míček v rohu, pak střílel, ale jeho ránu Finové srazili mimo branku.
7:16
Finové se zatím nijak zvlášť netlačí dopředu, Češi nemají s jejich bráněním moc potíží.
6:37
Fridrich si důrazně dělal prostor před brankou, přitom se mu povedlo povalit konstrukci na finského gólmana. Rozhodčí pak rychle přerušil hru.
5:23
Další dobrý obranný zákrok, Ostřanský získal míček a předložil jej na střed Šebkovi. Jeho rána prosvištěla vysoko nad brankou.
4:25
Chrápek vybojoval míček v obranném pásmu a rychle založil protiútok, Finové se ale ubránili.
3:21
Úvod zápasu je hodně opatrný, nikdo nechce udělat chybu. Proto se zatím málo střílí, oba týmy se snaží co nejdéle držet míček.
2:20
Kološ dlouho váhal s rozehrávkou, málem na to doplatil. Nakonec míček s trochou štěstí udržel na hokejce.
1:27
Češi dobře zapresovali a vybojovali míček na útočné polovině, ale ke střele se zatím nedostali.
0:31
První šanci si vytvořili Finové, Mika Kohonen ale zblízka míček dobře netrefil.
0:01
Utkání začalo.
David Rytych sice proti Lotyšsku nezklamal a v závěru dlouho držel naději českého týmu na remízu, do branky se ale tentokrát postaví Tomáš Kafka. Do první formace se posune Aleš Zálesný, s ním budou hrát v útoku Richter a kapitán Fridrich.
Favorit zápasu je jasný. Finský tým z 29 vzájemných zápasů s Českem jen dvakrát prohrál a třikrát remizoval, jinak pokaždé zvítězil. Třeba i na posledním mistrovství světa v roce 2010, kdy Češi nezvládli semifinálový souboj a prohráli 1:6.
Český tým si zavařil porážkou v posledním utkání skupiny proti Lotyšsku. Kdyby dokázal udržet aspoň remízu, šel by do čtvrtfinále z prvního místa a narazil by na slabšího soupeře. Jenže Lotyši v závěru dokázali zápas otočit a svěřenci Tomáše Trnavského se tak nečekaně brzy poměří s jedním z favoritů turnaje.
Hezké odpoledne! České florbalisty čeká na mistrovství světa utkání pravdy - od 15:30 se ve čtvrtfinále turnaje střetnou s Finy, kteří na šampionátu obhajují zlaté medaile. Utkání budeme sledovat v on-line reportáži.

Nepřehlédněte

Česko:
Kafka (Rytych) - Chrápek, Kološ - Suchánek, Jelínek - Jakůbek, Garčar - Deutsch - Zálesný, Richter, Fridrich - Sladký, Tomašík, Tokoš - Šebek, Jendrišák, Ostřanský - Ondrušek, Slaný

Finsko:
Toivoniemi (Kosonen) - Väänänen, Savolainen - Kivilehto, Hänninen - Wardi, Jussila - Tiitu, Mika Kohonen, Vänttinen - Järvi, Forsten, Moilanen - Kapanen, Kukkola, Koskelainen - Johansson, Koski, Mikko Kohonen