Denisa Billá a Hana Koníčková chrání českou brankářku Lenku Kubíčkovou.

Denisa Billá a Hana Koníčková chrání českou brankářku Lenku Kubíčkovou. | foto: Český florbal, Martin Flousek

České florbalistky čeká v Malmö generálka na mistrovství světa

  • 0
Generálka na prosincové mistrovství světa čeká české florbalisty na turnaji Euro Floorball Tour v Malmö. Kouč Miroslav Janovský už má z velké části jasno o konečné nominaci na vrchol sezony v Bratislavě (1. - 9. prosince) a při tradičním vystoupení proti elitním týmům Finsku, Švédsku a Švýcarsku si chce ujasnit poslední dva otazníky.

„Na Euro Floorball Tour v Malmö chceme vyladit složení jednotlivých pětek, především ve druhé a ve třetí pětce máme ještě určité možnosti. Stále ještě jsou hráčky, které bojují nejen o to být v týmu, ale také o to, jakou pozici v týmu budou na mistrovství světa mít,“ uvedl Janovský v tiskové zprávě.

Češky vstoupí do turnaje v pátek ve 13:15 proti Finsku. V sobotu je od 13:45 čeká souboj s domácím Švédskem a v neděli od 9:30 změří síly se Švýcarskem.

Nominaci musí vedení národního týmu v příštím týdnu nahlásit Mezinárodní florbalové federaci. „Finální dvacítku budeme vybírat z dvaadvaceti hráček. Víme přesně, které to jsou, a hráčky to také vědí. Samozřejmě sestavujeme i třicítku, ten širší okruh, ale doopravdy vybíráme z dvaadvaceti hráček,“ uvedl Janovský.

Češky si v září na domácí půdě zahrály se Slovenskem (7:4) a Německem (17:2) a nyní je čeká test s možnými konkurentkami v boji o medaile na světovém šampionátu. Oproti zářijové akci chybí útočnice Zuzana Halfarová z Vítkovic, Veronika Káčová z FBC Ostrava a Veronika Zittová z Panthers Praha.

„Do Malmö se velmi těším. Očekávám tvrdý a rychlý florbal, který se v České republice tolik nehraje. A když ano, tak na něj nejsme dost připravené,“ řekla útočnice Veronika Enenkelová z Vítkovic.

Nominace českých florbalistek

- turnaj Euro Floorball Tour v Malmö (3. - 5. listopadu)

Brankářky: Jana Christianová (FK Jižní Město), Nikola Příleská (1. SC Vítkovice). 

Obránkyně: Denisa Billá, Martina Čapková (obě Jižní Město), Nela Jiráková (Chodov), Nela Kapcová (FBC Ostrava), Hana Koníčková (Vítkovice), Klára Leierová (Liberec).

Útočnice: Veronika Enenkelová, Romana Kiecková, Kamila Paloncyová (všechny Vítkovice), Magdaléna Plášková, Martina Řepková, Tereza Urbánková (všechny Chodov), Adéla Bočanová (FbŠ Bohemians), Dominika Kubišová (Jižní Město), Michaela Mlejnková (Liberec), Karin Vavrečková (FBC Ostrava), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam IBK/Švéd.), Denisa Ratajová (SB-Pro/Fin.).