Momentka ze Světového poháru bikerů v Novém Městě na Moravě.

Momentka ze Světového poháru bikerů v Novém Městě na Moravě. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Světový pohár horských kol v Novém Městě bude opět bez diváků

  • 1
Závod Světového poháru v cross country horských kol v Novém Městě na Moravě se uskuteční stejně jako loni bez diváků. Organizátoři oznámili, že od ministerstva zdravotnictví neobdrželi výjimku z opatření proti koronaviru, aby mohli v polovině května k trati pustit alespoň část fanoušků. Zakoupené vstupenky převedou na příští rok.

„Bohužel jsme obdrželi zápornou odpověď na naši žádost o udělení výjimky pro účast omezeného množství diváků na akci. Z toho plyne, že letošní svěťák proběhne opět za zavřenými dveřmi a diváci budou moct sledovat vše pouze u televize. Dělali jsme pro udělení výjimky maximum, nicméně nezbývá než toto rozhodnutí respektovat,“ uvedli pořadatelé na facebookovém profilu akce.

Na Vysočině se 14. až 16. května pojede druhý díl letošního ročníku Světového poháru, který odstartuje o tomto víkendu v Albstadtu. Také německý závod bude bez diváků.

Loni jeli bikeři Světový pohár v Novém Městě na Moravě kvůli pandemii koronaviru až v říjnu. Na Vysočině se konaly jediné dva závody minulé sezony. Všechny ostatní zastávky byly zrušeny. 

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa