KAteřina

KAteřina | foto: Michal Sváček, MAFRA

Světový pohár v Novém Městě bude bez Cinka, ale zřejmě s Nash

  • 0
Jaroslav Kulhavý, Kateřina Nash a Ondřej Cink. Trojice elitních českých bikerů propůjčila svou tvář mistrovství světa v horských kolech, které se v Novém Městě na Moravě konalo na přelomu loňského června a července.

Dva z nich se zřejmě do Vysočina Areny vrátí také letos v květnu, kdy se zde uskuteční úvodní podnik Světového poháru.

„Je to náš domácí závod, takže startovat by měl více méně každý, kdo jen trochu může,“ naznačil reprezentační kouč Viktor Zapletal, že pro Nové Město počítá se širším výběrem závodníků.

Program SP horských kol

v Novém Městě na Moravě

Sobota 20. května 10.00 – XCO muži U23 13.15 – XCO ženy ELITE

Neděle 21. května 10.00 – XCO ženy U23 13.45 – XCO muži ELITE Více na mtb2017nmnm.cz

Chybět však určitě bude čtvrtý muž loňského šampionátu Ondřej Cink, který ve Vysočina Areně proháněl i hvězdné trio Nino Schurter, Jaroslav Kulhavý a Julien Absalon.

„Ondra už na horských kolech nejezdí, přestoupil na silnici. Bohužel pro nás,“ komentuje Zapletal Cinkův letošní odchod k týmu Bahrain Merida, v němž nově bojuje po boku vítěze loňského závodu Giro d ́Italia Vincenza Nibaliho. „Doufám, že jeho ztrátu se podaří vykompenzovat některým z mladých závodníků. Mohl by to být třeba Honza Nesvadba,“ říká Zapletal, který dál počítá s dvojicí zkušených bikerů Jaroslav Kulhavý, Jan Škarnitzl.

V ženské části kategorie Elite by český tým měl znovu spoléhat na nestárnoucí Kateřinu Nash. „Myslíme, že Katka má v plánu objet kompletní program závodů Světového poháru. Samozřejmě doufám, že přijede domů, do Čech,“ doufá Zapletal. „Navíc máme tři velmi talentované ženské závodnice v kategorii žen do 23 let. Jde o Janu Czeczinkarovou, Barboru Průdkovou a mladičkou Adélu Šafářovou, která byla v loňské sezoně jednou z nejúspěšnějších juniorek světa,“ dodal reprezentační kouč.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa