VÍTĚZNÝ FINIŠ. Suverénní Zdeněk Štybar vyhrál závod Strade Bianche.

VÍTĚZNÝ FINIŠ. Suverénní Zdeněk Štybar vyhrál závod Strade Bianche. | foto: AP

Štybar se stal otcem. A poprvé v kariéře pojede slavnou Tour de France

  • 53
Samé dobré zprávy pro trojnásobného mistra světa v cyklokrosu Zdeňka Štybara. V pátek se poprvé stal otcem. A současně bylo oficiálně oznámeno, že si splní i další sen, premiérově pojede Tour de France. Český cyklista je v devítičlenné nominaci týmu Etixx-Quick-Step.

Informaci o šťastné události ve Štybarově rodině přinesly internetové stránky belgického deníku Het Nieuwsblad. S manželkou Ine Van Den Berghovou mají syna Lewise.

Padla tak i poslední „překážka“ jeho účasti na Tour. Původně bylo datum porodu stanoveno na 4. července, kdy Tour v Utrechtu začíná. A Štybar dal opakovaně jasně najevo, že by u mimořádné životní události nechtěl chybět.

„Ideální scénář je takový, že se nám miminko narodí o pár dní dříve,“ říkal koncem dubna na setkání s novináři. „Třeba by to šlo zvládnout i v den startu prologu. Jede se v Utrechtu, Ine bude rodit v Brasschaatu, což je asi hodinku autem.“

Nakonec však miminko přišlo na svět s týdenním předstihem.

Světový cyklokrosový šampion z let 2010, 2011 a 2014 už si z trojkoruny Grand Tours zkusil Vueltu v roce 2013. Tour však dlouho byla jeho vysněným závodem. Dvakrát byl v širší nominaci, ale předloni jej vyřadila operace kolene a loni se do týmu nevešel.

Dalšími vyvolenými stáje Etixx-Quick Step pro Tour jsou Mark Cavendish, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Mark Renshaw, Matteo Trentin, Rigoberto Urán a Julien Vermote.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa