Nová image zeleného dresu na Tour, s logem firmy Škoda

Nová image zeleného dresu na Tour, s logem firmy Škoda | foto: Škoda Auto

Škoda Auto mění na Tour dres. Z bílého povýšila na zelený, sprinterský

  • 5
Už nikoliv bílý, ale zelený dres. Škoda Auto se stala na cyklistické Tour de France sponzorem druhého nejprestižnějšího dresu závodu. Informace byla zveřejněna na dnešní tiskové konferenci v Paříži.

Škoda je oficiálním partnerem Tour od ročníku 2004, od téhož roku zároveň byla též sponzorem bílého trikotu pro nejlepšího mladého jezdce do 25 let. Ten v předchozích letech oblékali a vybojovali například Španěl Contador, Lucemburčan Andy Schleck, Američan van Garderen, Kolumbijec Quintana či naposledy Francouz Pinot.

Zelený dres se naopak v posledních třech ročnících Tour stal majetkem slovenského sprintera Petera Sagana. Získá jej také počtvrté v řadě, tentokrát s novým logem? Sagan o něj bude v červenci na francouzských silnicích usilovat v novém týmu, od této sezony závodí za stáj Tinkoff-Saxo.

ŠAMPIONI. Na startu závěrečné etapy Tour de France se sešli vítězové

Výsostné dresy na Tour a jejich majitelé na konci minulého ročníku: zleva puntíkatý pro nejlepšího vrchaře (Majka), bílý pro nejlepšího mladíka (Pinot), žlutý pro lídra celkové klasifikace (Nibali) a zelený pro nejlepšího sprintera (Sagan)

„Škoda je pro mezinárodní cyklistiku silným a spolehlivým partnerem,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti Škoda Auto, zodpovědný za prodej a marketing. „Sponzorováním zeleného trikotu naše angažmá ještě zviditelníme.

Škoda střídá coby sponzor sprinterské soutěže francouzskou PMU, státem kontrolovanou sázkovou společnost, která byla předtím partnerem zeleného dresu celé čtvrt století.

Automobilka bude současně sponzorem dresu nejlepšího sprintera na španělské Vueltě. Poprvé se tak stane i na španělském podniku Grand Tour partnerem některého z trikotů. Zároveň podporuje ještě šest dalších cyklistických podniků, jejichž vlastníkem je společnost ASO.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa