Roman Kreuziger na Tour de France

Roman Kreuziger na Tour de France | foto: Reuters

Kreuziger po třetí etapě: Dojezd byl hodně těžký, ale jsem spokojený

  • 12
Longwy (Od našeho zpravodaje) - Do cílového stoupání k citadele v Longwy vjížděl Roman Kreuziger ve třetí etapě Tour de France po boku svého lídra Estebana Chavese - jak mu velí týmová taktika. Za vítězným Petrem Saganem nakonec vystoupal jako nejlepší z Čechů na pětadvacátém místě a v průběžném pořadí poskočil z jedenasedmdesátého místa už na třicáté.

O čem Kreuziger po etapě mluvil?

O lepších pondělních podmínkách
Konečně bylo normální počasí a ukázněnější diváci, takže to nebylo tak nebezpečné jako v minulých etapách. Občas sice foukal nepříjemný vítr z boku, ale většinu dne jsme jeli v protivětru, takže se naštěstí nic nebezpečného nestalo.

O nájezdu do závěrečného stoupání
Poslední kilometry byly v závěru hodně technické, ale ujala se toho perfektně Bora, která odvedla skvělou práci pro Petra (Sagana), který tak zaslouženě vyhrál. Dneska to bylo hlavně o nohách, protože ten dojezd byl opravdu hodně těžký.

O spurtu do kopce
V závěrečných metrech to bylo hodně o pozičním boji. Nám se to moc nepovedlo, najeli jsme do stoupání trochu vzadu a měli jet na Michaela Albasiniho. Ale ten se necítil úplně dobře, což se může stát. Po dlouhé době bylo hezky a teplo a mu to úplně nesedlo.

O svém 25. místě
Určitě jsem spokojený. Mým úkolem je teď zůstávat se Simonem Yatesem a Estebanem Chavesem, aby nechytali zbytečné díry a neztráceli vteřiny v boji o celkové pořadí. A Esteban byl dneska hodně vepředu se mnou, Simon možná chytil pár vteřin, ale určitě to bude minimální ztráta (Yates dojel do cíle na 34. místě se ztrátou 10 vteřin).

O úterní rovinaté etapě
Máme za sebou dalších 200 kilometrů a v úterý nás čeká stejná porce. Pro nikoho to není jednoduché, ale jsme na Tour, tak je potřeba s tím žít. Každopádně to bude rovinatější etapa než dnes, takže bychom ji mohli nějak přečkat a trochu pošetřit síly před středou, kdy nás čeká první finiš na kopci.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa