Diskuze

Dumoulin, Carapaz, Nibali a ti další. Kdo všechno letos změnil dres?

Většina z nich se upekla už během červencových volných dnů na Tour de France. Od 1. srpna pak den co den vycházely ven. Cyklistické přestupy se každoročně týkají řady zajímavých jmen. Letos tomu nebylo jinak. Které velké hvězdy budou příští rok oblékat jiný dres? A které stále čekají?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

J82i79r24i 47G48a40z44d90a

13. 11. 2019 6:27

Jsme myslel, že Vaky má spíš namířeno do CCC.Wadiecky o něj hodně stál

0 0
možnosti
MS

Quintana do druhé divize 8-o

1 0
možnosti

Ale zase se mu nestane, že by se spolujezdec vztekal kvůli pokynu na něj počkat. Barguil by se ani neohlídl, maximálně si vytrhne to sluchátko ;-D

Ten tam totiž šel přesně ze stejnýho důvodu: chce být jasná jednička...tak uvidíme.

4 0
možnosti

Pro Bahrain není ani tak podstatný odchod Nibaliho, jako příchod Ellingwortha a McLarenu.

Dumoulin je sympaťák, ale taky s ním nebude lehké pořízení. Je maximálně upjatý na dokonalost, jak není po jeho, je zle, vše pitvá a není nikdy spokojený. Nevím, Ten Dam byl důležitý, ale spíš jako mentální podpora a už chtěl beztak končit. Měl tam Oomena, Roche, je tam mladičký Hirschi, Kelderman...kolik těch vrchařů by si představoval? Já myslím, že ho víc rozlítila ta lékařská péče, co mu kvůli banalitě pohřbila sezónu.

A zase nový kolo na časovky. Bianchi asi bude dobrá raketa, ale nemusí mu něco sednout. V sezóně s OH.

A hvězdné války už navíc začaly: Rogličovi se jeho příchod vůbec nelíbil. Fuglsang přiznal, jak blízko byl podpisu do Movistaru a říká se, že ten nejprve slídil právě okolo Slovince (po oznámení Tomova přestupu)...který nakonec zůstal pod smlouvou, ale už si diktuje, kde by měl jet on a kde Dumoulin. Jenže nebude mít jeho plat, takže tým bude při nasazování přihlížet nejprve k zájmům své top star...

0 0
možnosti
PS

Osobně si myslím, že více lídrů v jednom týmu v jednom závodě může fungovat. Ale záleží na mentální vyspělosti jednotlivých lidí. Pokud by jezdci a hlavně pak vedení týmu uznávali jednoduchá pravidla logiky a zároveň měli morální radar, že je v pořádku, když vyhraje ten lepší, můžou si jezdci v jednom týmu v závodě v boji proti soupeři pomáhat a zároveň i mezi sebou "bojovat" o zjištění toho, kdo je z nich lepší. Samozřejmě si musí společně s týmem zhodnotit své osobní plusy a mínusy a dohodnout si správnou taktiku, která dá šanci uspět všem lídrům, kterou pak budou respektovat.

Samozřejmě morálně vyspělých lidí dnes již není mnoho. V situaci, kdy se praktikuje rčení "úspěch světí porstředky", je dost těžké se najednou přepnout do módu "nejlepší vyhrává".

Jiná věc je pak ale to, jestli je pro sport dobré, aby nejlepší jezdci byli v jednom týmu. Protože v různých týmech by jejich boj mezi sebou byl legitimnější a pro fanouška zajímavější. Ale cyklistika je čím dál více týmový sport a mít více lidí z absolutní špičky je prostě na daném závodě znát.

Jednotlivý jezdci jsou každopádně v daném týmu dobrovolně. Nikdo jim nebrání přejít do jiného týmu, takže je přirozené, aby v jendom týmu působili vedle sebe lidé, kteří se dokáží domluvit a v různých týmech lidé, kteří se domluvit nedokážou. Pokud atmosféra v týmu není dobrá, vždy je to chyba vedení týmu.

0 0
možnosti
DN

O Bennettovi se uz vi par dnu, ze jej Bora pustila do DQS.

1 0
možnosti